SAMKin kuvajoukkoistuksen pelisäännöt

SAMKin viestintä joukkoistaa samkilaisten – sekä opiskelijoiden että henkilöstön – ottamia kuvia, jotta arjesta meillä tulee monipuolisempi kuva kuin pelkästään ammattikuvaajien tai SAMKin ammattiviestijöiden kuvaamana.

Noudatamme kuvajoukkoistuksissa seuraavia pelisääntöjä:

Joukkoistamme silloin tällöin kuvia, jotta toiminnastamme on mahdollista saada monipuolisempi kuva kuin pelkästään ammattikuvaajien tai SAMKin viestinnän kuvaamana. Pyydämme samkilaisia tai vierailijoita lähettämään kuvia suoraan meille tai julkaisemaan niitä sosiaalisessa mediassa tietyllä, kyseiseen joukkoistukseen yksilöidyllä aihetunnisteella.

Emme käytä kuvia muissa kuin joukkoistuksissa kulloinkin sovituissa yhteyksissä tai luovuta kolmansille osapuolille, ellei siitä erikseen kuvan lähettäjän kanssa sovita. Saatamme myös upottaa joukkoistuksissa sosiaalisessa mediassa julkaistuja tarkalla aihetunnisteella yksilöityjä kuvia sivuillemme, esimerkiksi uutisiin, jolloin noudatamme kunkin palvelun omia käyttöoehtoja.

Lähettämällä kuvan SAMKin viestintään joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa SAMKin viestinnän palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa?

1. SAMK voi käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa SAMKin viestinnän palveluissa (tiedotus, uutiset, julkaisut).

Saatamme käyttää joukkoistettuja kuvia joukkoistuksen yhteydessä syntyvien juttujen yhteydessä. Emme lupaa käyttää kuvia. Juttu voi olla julkaistu millä tahansa SAMKin hallinnoimalla alustalla, pääasiassa SAMKin verkkosivuilla tai blogeissa.

Muokkaaminen tarkoittaa kuvien värimäärittelyjä tai mahdollista rajaamista julkaisualustojemme vaatimaan kuvasuhteeseen.

Jos haluamme käyttää kuvia muussa kuin yllämainitussa tarkoituksessa, otamme erikseen yhteyttä kuvan lähettäjään.

2. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia.

Kun kuva on itse ottamasi, sinulla on siihen tarvittavat tekijänoikeudet ja tiedät, mitä kuvassa on. Lähettämäsi kuva ei saa loukata jonkun toisen tekijänoikeuksia tai oikeutta valokuvaan.

 3. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Julkaistavissa kuvissa pitää noudattaa yksityisyyden suojaa. Älä siis lähetä kuvia loukkaavista tilanteista tai kuvia toisen ihmisen kodista kysymättä lupaa asukkaalta – jos esimerkiksi olette kokoontuneet opiskelemaan jonkun luo – ja kaikilta kuvassa esiintyviltä ihmisiltä.

Kysy lupa kuvan kohteelta myös ulkona yksittäisestä henkilöstä otetuista kuvista. Kadulla kulkevilta ihmisiltä ei tarvitse kysyä lupaa kuvan julkaisemiseen.

Millainen kuva SAMKista – sinun arjestasi?

 

Sivussa on käytetty pohjana Ylen kuvajoukkoistuksen pelisääntöjä. (22.11.2018).

 

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen