Skip to content
Sari Merilampi, Minna Keinänen-Toivola ja Anu Holm SAMKin Porin kampuksen aulassa.
17.5.2022 | SAMK

SAMKin dosentit Satakunnan asialla

Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimii neljä dosenttia, joiden vaikutus alueen kehitykseen on merkittävä. Turun yliopistosta viisi vuotta sitten laskennallisen älykkyyden dosentuurin saanut Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi kutsuu seurakseen kolme dosenttikollegaansa keskustelemaan dosentuurien merkityksestä SAMKille ja maakunnalle.
Rahtilaiva merellä sekä ote satamasovelluksen näkymistä puhelimen näytöllä.
17.3.2022 | TKI

SAMK mukana TKI-kärjet 2022 -kilpailussa

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2022. SAMK osallistuu kilpailuun satamalogistiikan toimintaa edistävää ja tehostavaa Port Activity App -sovellusta esittelevällä videolla.
Mikko Pakkasela SAMK kampus Porin aulassa.
10.3.2022 | SAMK Työnantajana

Tutkimuspäällikkönä tiedolla johtamisen ytimessä

SAMKin Tiedolla johtamisen keskus BICin vetäjänä toimii tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela, usealla eri alalla kokemusta kerryttänyt moniosaaja. Pakkasela luotsaa uutta keskusta hyödyntäen omaa osaamistaan datan monista muodoista ja käyttömahdollisuuksista. Nopeasti kehittyvä ala kiehtoo monipuolisuudellaan.
Tiina Mäkitalo seisoo Porin kampuksen sillalla.
17.12.2021 | TKI

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus vahvistuu edelleen

Keskuksen hyvinvointi- ja terveystutkimuksen tutkimuskokonaisuus on saanut nimekseen RoboAI Health ja jatkossa sen kehittämisestä vastaa marraskuussa työnsä aloittanut tutkimuspäällikkö Tiina Mäkitalo. Teknologiametallien kierrätystutkimus tunnetaan jatkossa nimellä RoboAI Green.
Nainen istuu Wheellator-rollaatorin kyydissä, toinen työntää.
19.11.2021 | TKI

Kansallinen testbed-verkosto tapaa SAMKin RoboAI-viikolla

Teknologian kehittymisen myötä kehittyvät myös markkinoiden vaatimukset niille tarjotuista tuotteista. Tätä haastetta vastaamaan on tarjolla erilaisia verkostoja, yrityshautomoja, kehittämishankkeita ja innovaatiopajoja. Yksi näistä on testbed-toiminta. Suomen kansallinen testbed-verkosto tapaa SAMKin RoboAI-viikolla 23-24.11.2021.
Hoitaja ottaa mobiilirobotin kaapista tarvikkeita.
2.11.2021 | TKI

Tukea teknologian käyttöönottoon sosiaali- ja terveydenhuollossa

Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita kannustetaan digitalisoimaan palveluitaan ja ottamaan käyttöön uutta teknologiaa. Tavoitteena on työn tehostaminen, asiakkaan parempi palvelu ja osallisuus. Kuulostaa hyvältä, mutta ongelmaksi muodostuvat usein niukat resurssit. Ei ole aikaa selvittää, minkälaisia teknologisia ratkaisuja olisi tarjolla ja mitkä olisivat sopivimpia saati, että olisi aikaa opetella niiden käyttöä.