Skip to content
Kolme henkilöä tuulettaa ja poseeraa sohvalla.
10.3.2023 | TKI

SAMKiin avautuu Peliselli!

Mistä on kyse? Peliselli palvelee laajasti eri toimijoita – tekniikan alan näkökulmasta se on peli- ja elämyslabra, sosiaali- ja terveysalalle se on teknologia(tieto)pankki ja sidosryhmätoimijoille palvelumuotoilutehdas. Ennen kaikkea se on kohtaamispaikka, josta voi saada tukea ja apua hyötypelien, elämysteknologian, pelillisyyden sekä tarinallisuuden käyttöön ja kehittämiseen.
Naisella on päässään EEG-käyrää mittaava aivopipo.
8.2.2023 | TKI

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty ensimmäistä kertaa yhteen osoitteeseen – toiminta laajentunut valtavasti viime vuosina

Juuri luotu TKI.fi -sivusto kerää ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan nähtäväksi yhden sivuston kautta. Sivustolla myös kuvataan yleisesti ja yleistajuisesti ammattikorkeakoulujen tutkimuksen ja kehittämistyön luonnetta ja laajuutta. Tämä on tärkeää, sillä toiminta on kymmenessä vuodessa monen tietämättä laajentunut valtavasti, ja muodostaa jo koko Suomen elinvoiman ja kasvun tukipilaristoa. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.
Sinisävytteinen abstrakti kuva
7.2.2023 | TKI

Kuusi miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta SAMKille

Satakunnan ammattikorkeakoulu on menestyi viime vuoden lopulla hyvin tutkimusrahoituksen hankinnassa. Kansallista ja kansainvälistä tutkimusrahoitusta on tulossa yhteensä kuusi miljoonaa euroa. Rahoitus kanavoituu 20 Satakuntaa palvelevaan tutkimushankkeeseen.
Näkymä SAMKin Porin kampuksen Atrium-aulaan kohti suuria päätyikkunoita.
8.12.2022 | SAMK

Katsaus SAMKin tutkimuskeskusten vuoteen 2022

Satakunnan ammattikorkeakoulussa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Keskukset tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa sekä kilpailun, tehokkuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa. Myös vuonna 2022 toiminta on ollut aktiivista ja innovatiivista, ilmassa on ollut tekemisen meininkiä.
Vaasan ja SAMKin edustajat katsovat yhdessä tietokoneen näyttöä.
7.12.2022 | Tiedeuutinen

Vaasan yliopisto ja SAMK ainutlaatuiseen yhteistyöhön

Vaasan yliopisto ja SAMK ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi. Professuuri vahvistaa Pohjanmaan ja Satakunnan yhteistyötä vihreän siirtymän ja robotiikan tutkimuksessa sekä akkuklusterin kehittymisessä. Ulla Tuomisen säätiö ja Eurajoen Säästöpankkisäätiö ovat mukana yhteistyössä.
Näytteilleasettajia ja messukävijöitä Meriverkostopäivän Merimessuilla.
9.11.2022 | Merenkulku

Meriverkostopäivä toi merenkulun kärkiteemat ja -toimijat Raumalle

Meriklusterin moniulotteisuus oli vahvasti läsnä vuoden 2022 Meriverkostopäivässä, joka järjestettiin 8.11. Rauman Merimäellä. Tapahtuman järjestivät Rauman kauppakamari ja Rauman kaupunki yhdessä SAMKin ja WinNovan sekä neljän muun tahon kanssa. Tapahtuma toi yhteen koko meriklusterin toimijakentän veturiyrityksistä alan opiskelijoihin.
Mies esittelee ryhmälle yhteistyörobotin toimintaa.
29.8.2022 | TKI

SAMKin koordinoima HLS-Robo hankekilpailun finaaliin

Ruokaviraston maaseutuverkostopalveluiden järjestämän valtakunnallisen hankekilpailun finalistit ohjelmakaudella 2014–2020 on valittu. Satakunnan ELY-keskuksen rahoittama HLS-Robo kilpailee sarjassa Maaseudun elinkeinot, työllisyys ja yrittäjyys.