Skip to content
Pellillinen pipareita
22.12.2021 | SAMK

Paljonko perheen jouluaterian valmistus kasvattaa sähkölaskua?

Oletko miettinyt, paljonko kotiruuan valmistus kuluttaa energiaa? SAMKissa käynnissä olevassa EU-rahoitteisessa KOHISTEN kohti vähähiilistä rakentamista Satakunnassa -hankkeessa on luotu laskureita, joiden avulla voi tutkia, kuinka paljon eri energialuokkaan sijoittuvat kodinlaitteet kuluttavat energiaa ja mitä niiden käyttö maksaa. Laskureissa voi säätää sähkön hintaa, laitteen kokoa ja käyttöaikaa omien tarpeidensa mukaisesti.
Tiina Mäkitalo seisoo Porin kampuksen sillalla.
17.12.2021 | TKI

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus vahvistuu edelleen

Keskuksen hyvinvointi- ja terveystutkimuksen tutkimuskokonaisuus on saanut nimekseen RoboAI Health ja jatkossa sen kehittämisestä vastaa marraskuussa työnsä aloittanut tutkimuspäällikkö Tiina Mäkitalo. Teknologiametallien kierrätystutkimus tunnetaan jatkossa nimellä RoboAI Green.
Noah päätösseminaari / Noah Final seminar
13.12.2021 | SAMK

Edistysaskeleita hulevesien hallinnassa Itämeren alueella

Ilmastonmuutoksen ja kaupunkialueiden tiivistymisen aiheuttamat haasteet vaativat tulevaisuudessa enemmän huomiota ja toimenpiteitä. Asiantuntijat Itämeren alueella ovat kehittäneet ratkaisun, jolla pyritään tukemaan hulevesitulvariskien lieventämistä kaupunkialueilla.
Port Activity Appin kehittäjätiimi seisoo rakennuksen pihassa ja heiluttaa.
9.12.2021 | Merenkulku

Rauman kauppakamarin kansainvälistymispalkinto jaettiin kahtia: Port Activity App ja Tasmanian-alusten myynticase voittajiksi

Rauman kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta jakaa Rauman seudulla vuosittain kansainvälistymispalkinnon. Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustus esimerkillisestä kansainvälisyyden toteuttamisesta ja kannustaa seudun toimijoita kansainvälisyyteen. Tällä kertaa haluttiin nostaa esille seudun kansainvälisyyden monipuolisuutta ja kytkeä SAMKin opiskelijat mukaan valintaprosessiin.
Nainen istuu Wheellator-rollaatorin kyydissä, toinen työntää.
19.11.2021 | TKI

Kansallinen testbed-verkosto tapaa SAMKin RoboAI-viikolla

Teknologian kehittymisen myötä kehittyvät myös markkinoiden vaatimukset niille tarjotuista tuotteista. Tätä haastetta vastaamaan on tarjolla erilaisia verkostoja, yrityshautomoja, kehittämishankkeita ja innovaatiopajoja. Yksi näistä on testbed-toiminta. Suomen kansallinen testbed-verkosto tapaa SAMKin RoboAI-viikolla 23-24.11.2021.