Skip to content
Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.
17.11.2021 | Tapahtumat

Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.
Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
4.11.2021 | Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.
Mies istuu tietokoneen edessä, näytössä on simulaatio.
29.10.2021 | Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: ROSista kilpailuetua ja uusia bisnesmahdollisuuksia

– ROS virtaviivaistaa tekemistä, vähentää asioiden uudelleen keksimistä, ja nopeuttaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista. ROSin tulevaisuuteen uskoo iso osa tutkimuslaitoksia ja suuria toimijoita NASAsta lähtien, joten tässä kehityksessä kannattaa olla mukana, kannustaa ROS-tapahtumaa järjestävä tutkija-opettaja Toni Aaltonen.
Yrityksen edustaja selostaa opiskelijoille haastetta robotin vieressä.
21.10.2021 | Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 kestävän kehityksen asialla

– Ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot ovat opittavien asioiden ytimessä, mutta myös laajempi ymmärrys omasta idearikkaudesta. Tapahtuman energinen, mutta rento tunnelma kannustaa osallistujia olemaan aktiivisia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, luonnehtii RoboAI Innovation Challenge -tapahtumaa RoboAI-viikolla 25.11. järjestävä SAMKin erityisasiantuntija Santeri Koivisto.
Kolme naista istuu penkillä, taustalla ruskan värejä.
14.10.2021 | Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Punaisena lankana asiakkaan parempi hyvinvointi

– Ohjelma on suunniteltu palvelemaan suurta joukkoa: sotealan teknologian kehittäjiä ja hyödyntäjiä ammattiryhmästä riippumatta, mutta myös asiakkaita ja hyvinvoinnista kiinnostuneita. Lähtökohtana on vahva asiakas- ja potilaslähtöisyys: kaikille löytyy näkökulmia ja uutta ajateltavaa, kertoo Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtumaa suunnitteleva hyvinvointiteknologian yliopettaja Sari Merilampi.
Nuori mies istuu pöydän takana ja kokeilee käsin pöydän yllä olevaa konenäkökameraa.
28.9.2021 | Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Investoinneilla kilpailukykyä Satakunnan konepajoihin

– Tämän vuoden NEXT-teknologiaseminaari eroaa edellisistä siinä, että nyt esittelyssä on erityisesti SAMKin osaaminen Tehokas konepaja -hankkeen osalta. Tapahtumassa esitellään alueen yrityksille tarjottuja palveluita, tehtyjä demoja ja niistä saatuja tuloksia. Keynote-puhujana toimii Antti Salminen Turun yliopistosta aiheenaan viime vuosina paljon kehittyneet laserhitsausteknologiat, kertoo tapahtuman järjestäjä, projektitutkija Timo Kerminen.
Kuvituskuva, tekoäly.
15.12.2020 | Opinnot ja opetus

Ensimmäinen askel kohti uutta osaamiskeskittymää

Tekoäly on demokratisoitunut ja sen tarve on räjähtänyt käsiin. Samoin on yritysten vaje osaaville tekoälyn ammattilaisille, jotka osaavat soveltaa, innovoida ja ratkaista ongelmia tekoälyn avulla. Tänä syksynä Satakunnan ammattikorkeakoulussa alkanut kansainvälinen AI-koulutus kouluttaa osaajia juuri tähän tarpeeseen.