Skip to content
Rakennustyömaan koppi
3.5.2023 | Rakentaminen

Opinnäytetyö: Energiankulutuksen pienentäminen rakennustyömaalla

Vastavalmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössä tehtiin Porissa käynnissä olevalle rakennustyömaalle energiankäytönsuunnitelma sisävalmistusvaiheeseen, jossa poikettiin ns. normaaleista rakennustyömaan energiankäytön toimintatavoista ja pohdittiin keinoja millä rakennustyömaalla voidaan saada aikaan säästöjä energiankulutuksessa.
Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
27.7.2022 | Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.
Jere Kuljula istuu pyöreän pöydän vieressä ja katsoo kannettavaa tietokonetta.
22.12.2021 | Rakentaminen

Putkimiehestä insinööriksi

Raumalta kotoisin oleva LVI-asentaja, 23-vuotias Jere Kuljula, päätti ottaa seuraavan askeleen elämässään ja hakea SAMKiin 2019 keväällä. Hänen kiinnostuksensa LVI-alaa kohtaan sai hänet miettimään, mikä olisi tulevaisuuden kannalta paras päätös lähteä rakentamaan työelämäänsä. Jere opiskelee nyt kolmatta vuotta rakennus ja -yhdyskuntatekniikkaa ja on erikoistunut LVI-suunnitteluun.
Lujatalon jätejakeiden värikoodaus
18.6.2021 | Rakentaminen

Opinnäytetyö: Jäteapuri mukaan rakennustyömaalle?

Keväällä 2021 SAMKissa valmistuneessa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnäytetyössä tutkittiin rakennustyömaan jätehuoltoa rakennusurakoitsijan näkökulmasta. Opinnäytetyön tilaajana toimi Lujatalo Oy ja opinnäytetyössä tutkittiin ja kehitettiin Tampereella käynnissä olevan Tuotantokeittiö Voimian Padan työmaan jätehuoltoa.