Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.
Pian viisi vuotta SAMKissa opettajana työskennellyt Jari Saarinen on Huittisista kotoisin, mutta asunut vuodesta 2000 alkaen Tampereella. Hän pitää työstään ja tiimistään niin paljon, että pitkä työmatka ei tunnu oikein missään. Hän kulkee lähes päivittäin junalla Poriin.
Toivomme elintarvikeinsinöörin koulutukseen hakijoita sekä nuorista että jo työelämässä olevista elintarvikealan osaajista. Koulutus on suunniteltu ja tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä alan yritysten kanssa, kertoo koulutuksesta vastaava lehtori Vesa Rosenqvist.
Saku Koskinen, kolmannen vuoden sähköinsinööriopiskelija, haki siirtohaussa muuttuneen elämäntilanteen takia SAMKiin opiskeltuaan ensin Hämeen ammattikorkeakoulussa. SAMK oli positiivinen yllätys ja avarsi sähköinsinöörin alaa yhä enemmän.
20-vuotias Eino Korpi opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa toista vuotta tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööriksi. Hän pääsi SAMKiin valintakokeen kautta.
Joonas Karttunen valmistui SAMKista keväällä 2020 sähköinsinööriksi (AMK). Hän työskentelee nyt sähkökunnossapitoyksikön työnjohtajana Eurajoella TVO:lla.
Raumalla kartoitettiin ISTLAB-projektin osana ulkoisten tekijöiden vaikutusta luotsien toimintaan etäluotsaustilanteessa. Testien tuloksia voidaan hyödyntää tulevaisuuden etäluotsauksen kehittämisessä ja tulosten toivotaan myös antavan suuntaviivoja eri asteisesti autonomisten alusten kehitystyölle.
Ulla Tuomisen Säätiö julistaa juhlavuoden kunniaksi haettavaksi apurahan, jonka teemaa ohjaavat sähkö, tietotekniikka, ympäristö, ekologia ja talous. Apurahan teemana on autoilun energiatekniset ratkaisut.