Etsi

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin käynnissä

Kevään yhteishaku ammattikorkeakouluihin on käynnissä 5.4. asti.

14.3.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Veera Korhonen

SAMKin opiskelijoita

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) haussa on 16 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, viisi monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kahdeksan ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa. Päiväopetuksena englanninkielellä tarjottavat koulutukset olivat haussa jo tammikuussa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä yli 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2017.

Uutena tarjolla Yrittäjän koulutusohjelma

Aivan uutena SAMKissa alkaa yrittäjän koulutusohjelma, joka tähtää yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen tavoitteena on oppia yrittäjyydestä, työnantajana toimimisesta, tiimissä toimimisesta, verkostoitumisesta sekä liiketoiminnan osa-alueista, kuten rahoituksesta, taloudesta, lainsäädännöstä ja markkinoinnista. Koulutuksesta valmistuu tradenomiksi (AMK). Liiketalouden opintojen lisäksi on mahdollisuus syventää muiden aiheiden osaamista vapaasti valittavien opintojen kautta.

Toinen merkittävä muutos aiempiin vuosiin nähden on se, että tarjolla on koulutuksia enemmän englanniksi. Esimerkiksi ylempänä AMK-tutkintona tarjottava Welfare Technology on haussa ensi kertaa englanninkielisenä. Aiemmin koulutus on tarjottu suomenkielisenä nimellä Hyvinvointiteknologia. Nuorten tutkintoon johtavat englanninkieliset koulutukset olivat pääsääntöisesti haussa jo tammikuussa.

− Myös aiemmin suomenkielisenä toteutettu merikapteenikoulutus alkaa tänä syksynä ensimmäisen kerran englanninkielisenä Sea Captain -koulutuksena. Uusi opetuskieli lisää merenkulkualan päällystötehtäviin tähtäävien valmiuksia ja työllistymismahdollisuuksia, toteaa opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala. Koulutus on haussa nyt maalis-huhtikuussa.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012

 

Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi

Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKin vieraskielisten koulutusten hakijamäärät kasvoivat

Vieraskielisten koulutusten yhteishaku päättyi tällä viikolla. SAMKiin oli oli ensisijaisia hakijoita yli 300 ja kaikkia hakijoita n. 650. Aloituspaikkoja kohti vetovoima oli keskimäärin 1,9 ensisijaista hakijaa.
Opiskelijat kirjaston sohvalla kuva Katri Vakiparta
| Opinnot ja opetus

SAMKin opiskelijat tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä

SAMKin opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opiskeluyhteisöönsä, kertoo SAMKin opiskelijakysely vuodelta 2016. Suhteet opiskelijatovereihin ja opettajiin olivat siis keskimäärin hyvässä kunnossa. Kysely on kokonaisuudessaan luettavissa netissä.

Uusimmat

Kansi 2017 D 3 SAMK YAMKsymposium Digiavaimia
| Hyvinvointi ja terveys

Satakunnassa kehitetään digitaalisuutta hyvinvointipalveluihin

Robotiikka, tekoäly, analytiikka, pelillisyys, design, taiteen ja teknologian kohtaaminen. Mitä tarpeita on nyt ja tulevaisuudessa? Miten tavalliset käyttäjät ja SAMKin yhteistyökumppanit ovat olleet mukana digisovellusten kehittämisessä? Miten nämä ratkaisut on koettu ja mitä niistä on saatu? Tätä puidaan uudessa julkaisussa ja symposiumissa perjantaina 17.11.

SAMK sosiaalisessa mediassa