Etsi

SAMKissa aloittaa opintonsa yli 1200 uutta opiskelijaa

Jatkavat opiskelijat palaavat opintoihinsa ensi viikon aikana.

28.8.2017 | Teksti: Petra O'Rourke

Herokuva, Veera K; Opiskelun aloittaminen, Opiskelupaikan vastaanotto, Exchange,
Uutiset (Timo Mattilan Agora-teksti 3/16 yrittäjän ko)

SAMKin kampusten käytävät täyttyvät tällä viikolla, kun yli 1200 uutta opiskelijaa aloittaa opintonsa SAMKissa. Uusia tutkintoon opiskelevia ammattikorkeakouluopiskelijoita aloittaa Porissa 835, Raumalla 310, Huittisissa 55 ja Kankaanpäässä 35. Näistä ylempää korkeakoulututkintoa suorittaa yhteensä 185 opiskelijaa.

Aloituspaikkamäärään suhteutettuna SAMKin suosituimpia koulutuksia kevään yhteishaussa oli Porissa toteutettavat sosionomikoulutuksen monimuotototeutus, jossa 20 aloituspaikkaa haki 200 ensisijaista hakijaa sekä fysioterapiakoulutus, jossa 148 hakijaa tavoitteli 20 aloituspaikkaa. Eniten ensisijaisia hakijoita yksittäisistä hakukohteista oli sosionomikoulutuksen päivätoteutukseen (260 ensisijaista hakijaa 60 aloituspaikkaan) ja Huittisissa toteutettavaan liiketalouden monimuotototeutukseen (253 hakijaa 55 aloituspaikkaan). Ylempään AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituimmat olivat Porissa toteutettavat sosiaali- ja terveysalan terveyden edistäminen sekä liiketalouden alan johtaminen ja palveluliiketoiminta.

Syksyn yhteishaussa 6.-20.9.2017 tarjolla on SAMKista neljä koulutusta. AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista Porissa on haettavana sairaanhoitajakoulutuksen monimuotototeutus ja Huittisten liiketalouden monimuotototeutus. Lisäksi haussa on kaksi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta Raumalla: liiketalouden alan Business Management and Entrepreneurship ja merenkulkualan Maritime Management.

 

Lue lisää: samk.fi/haku

Katso koulutusohjelmien aloituspäivät

Infoa Porin uudelle kampukselle saapumisesta

SAMK sosiaalisessa mediassa