Etsi

Sähköinen valintakoe sairaanhoitajakoulutukseen

Sähköinen sairaanhoitajakoulutuksen valintakoe toteutettiin neljässä ammattikorkeakoulussa marraskuussa 2016.

Valintakoe toteutettiin ensimmäistä kertaa 3.11.2016 Saimaan, Satakunnan, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakouluissa. Valintakoe on kehitetty Sairaanhoitajakoulutuksen uusi valintakoe -hankkeessa (SUVAKE-hanke) tavoitteena valtakunnallisesti käyttöön otettava valintakoemenetelmä.

 

28.11.2016 | Teksti: Katri Väkiparta

Sähköinen valintakoe toteutettiin ensimmäistä kertaa 3.11.2016 Saimaan, Satakunnan, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakouluissa. Valintakoe on kehitetty Sairaanhoitajakoulutuksen uusi valintakoe -hankkeessa (jatkossa SUVAKE-hanke) tavoitteena valtakunnallisesti käyttöön otettava valintakoemenetelmä. Hankkeessa ovat mukana neljä ammattikorkeakoulua, Turun yliopiston hoitotieteen laitos, Suomen Sairaanhoitajaliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa vastataan korkeakouluille asetettuun tavoitteeseen opiskelijavalintojen keventämisestä ja kustannustehokkuuden lisäämisestä (OKM 2016 - Valmiina valintoihin).

Kehitetty valintakoe perustuu aikaisempaan tutkimustietoon ja haastatteluaineistoon. Valintakokeen osa-alueet ovat oppimisvalmiudet, sosiaaliset valmiudet ja uravalinnan varmuus. Sähköisen valintakokeen kaikki kolme osa-aluetta tuli suorittaa hyväksytysti.

Valintakoetta kehitetään edelleen saatujen palautteiden ja tulosten perusteella.

Marraskuun valintakokeen tuloksista on lähetetty tieto hakijoille.

 

Lisätiedot:

Hankkeen kokonaisuuteen liittyvät tiedot:

Hankkeen johtaja Elina Haavisto,
elina.haavisto(a)utu.fi tai
projektipäällikkö Kirsi Talman,
kimata(a)utu.fi

Valintakokeen järjestämiseen liittyvät tiedot (SAMK):

Mikkonen-Ojala Tiina
tiina.mikkonen-ojala(a)samk.fi
Salminen Eeva-Maija
eeva-maija.salminen(a)samk.fi

 

 

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

SAMK panostaa ikääntyvien palveluihin ja kansainväliseen sairaanhoitajakoulutukseen

SAMK panostaa sosiaali- ja terveysalan toiminnassaan ikääntyvien palveluihin ja kansainväliseen osaamiseen. Sairaanhoitajien koulutustarjontaa lisätään englanninkielisellä koulutuksella. Samalla luovutaan nykyisestä terveydenhoitajan koulutuksesta, mikäli valtioneuvosto vahvistaa esityksen, jonka SAMK on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle. Päätöksen taustalla ovat kansainvälisyyden lisäksi työllistymiskysymykset.
Laura Löppönen
| Hyvinvointi ja terveys

Kiihdyttämöyrittäjä Laura Löppönen: Olen edelleen sairaanhoitaja

Laura Löppönen tuli yrityskiihdyttämöön yrittäjän kokemuksella. Hänellä oli perushoitajan koulutus ja takana kuusi vuotta kotipalveluyrittäjänä Turussa. Kun perhe muutti Euraan, hän myi yrityksen ja hakeutui sairaanhoitajaopintoihin.

Uusimmat