Etsi

Porin matkakeskus uuden kampuksen kupeeseen

Jo lähes parikymmentä vuotta suunnitteilla ollut Porin matkakeskus valmistuu vuonna 2017, samoihin aikoihin SAMKin kampuksen kanssa.

3.12.2015 | Teksti: Elina Valkama

matkakeskus

Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus esittelee rakennussuunnitelmia.

Kaksi vuotta sitten käynnistetyn projektin yleissuunnitelma tulee valmistumaan alkuvuonna 2016 . Nyt kaupunkilaisia pyydetään mukaan keskusteluun.  Palautetta ja ideoita keskuksesta voi antaa myös netissä.  Suunnitelmiin voi tutustua Porin rautatieasemalle kootussa näyttelyssä joulukuun ajan.

Matkakeskus yhdistää linja-autojen reitti- ja matkaliikenteen sekä junaliikenteen. On arvioitu, että vuorokaudessa matkakeskukselta lähtee noin 170 linja-autoyhteyttä sekä seitsemän junavuoroa. Tämä tarkoittaa 10 000 ihmistä päivässä.  Matkakeskukseen on tulossa odotusaula, mutta SAMKin kampus voi myös toimia matkustajien odotustilana. Myös pyöräilijät on otettu huomioon uutta Matkakeskusta suunniteltaessa ja alueelta löytyy satoja pyöriä vetävä pyöräparkki.

Yleissuunnittelussa ovat olleet mukana Matkahuolto Oy, VR-Yhtymä Oy, Senaatti-Kiinteistöt Oy, Linja-autoliitto, Porin Linjat Oy, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin joukkoliikennelautakunta sekä Porin kaupungin eri yksiköt.

matkakeskus2

3.12.2015 | Teksti: Elina Valkama

SAMK sosiaalisessa mediassa