Etsi

Pääsykoe uudistui SAMKissa − Liiketalouden valintakokeen voi tehdä verkossa ja suorittaa samalla opintojakson

Uudistunut hakumenettely koskee SAMKin Huittisissa ja Raumalla tarjottavaa liiketalouden monimuotokoulutusta (aikuiskoulutusta), johon haetaan kevään yhteishaussa. Myös uuteen Yrittäjän koulutusohjelmaan haetaan valintakurssin avulla.

10.3.2017 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Jussi Partanen

SAMKin valintakoe uudistuu. Kokeella mitataan jatkossa erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun. Kuva: Jussi Partanen

SAMKin valintakoe uudistuu. Kokeella mitataan jatkossa erityisesti hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

Pääsykokeen sijaan opiskelija suorittaa valintakurssin, joka on viiden opintopisteen opintojakso. Huittisissa hakumenettely oli käytössä jo viime syksyn yhteishaussa.

– Luovuimme ennakkomateriaaleista, tehtävistä ja haastatteluista. Niiden tilalle tuli motivaatiota ja opiskelukykyjä osoittava kurssi, josta saa heti opintopisteitä, kertoo osaamisaluejohtaja Timo Mattila.

Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat kurssilla suoritetun opintojakson tradenomin tutkintoonsa. Muut kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.

Valintakurssi suoritetaan verkossa, joten siihen voi osallistua mistä tahansa. Kurssin ajankäytön voi itse suunnitella, joten tehtävien tekeminen onnistuu joustavasti myös työn ohella.

Uudenlaisella valintakokeella mitataan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

– Valintakurssin aikana tehdystä työstä ja käytetystä ajasta on hyötyä, vaikka opiskelupaikka ei heti avautuisikaan. Jos hakijan pistemäärät eivät riitä tutkinto-opiskelijaksi, on mahdollista hakea myöhemmin opiskelupaikkaa avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta, Mattila kertoo.

Pääsykokeiden uudistamistarpeesta on keskusteltu viime aikoina valtakunnallisesti. SAMK on ensimmäisiä ammattikorkeakouluja, jotka ottavat ratkaisevan askeleen uuteen suuntaan.

 

Info

Liiketalouden monimuotokoulutukseen ja Yrittäjän koulutusohjelmaan haetaan kevään 2017 yhteishaussa (15.3.–5.4.2017). Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet opintopolun sivuilla (opintopolku.fi).  Sivuilla on linkki, josta pääsee ilmoittautumaan valintakurssille. Koulutukset alkavat syksyllä 2017.

Lisätietoja:

samk.fi/yrittajan-koulutusohjelma/

samk.fi/liiketalous_monimuoto_huittinen

samk.fi/liiketalous_monimuoto_rauma

 

SAMK sosiaalisessa mediassa