Etsi
28.6.2017 | SAMK

SAMK siirtyy joustavaan valmistumiseen

SAMK luopuu syyslukukaudesta 2017 alkaen kuukausittaisista valmistumispäivistä. Opiskelija voi valmistua yksilöllisesti, kun opinnot ovat tulleet valmiiksi ja opiskelija on jättänyt tutkintotodistushakemuksen.
26.6.2017 | Matkailu

Enemmän elämyksellisyyttä Satakunnan vesistömatkailutuotteisiin

Matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän mukaan Satakunnan vesistömatkailutuotteisiin tulisi liittää enemmän elämyksellisyyttä ja alueen erityispiirteitä pitäisi hyödyntää tarmokkaammin osana ammattimaisesti tuotettuja palvelupaketteja. Merellisen matkailun haasteena nähdään matkailijoiden lisääntyvä määrä, keskittyminen tietyille maantieteellisille alueille sekä tarve suojella luontoa ja merinisäkkäitä.
15.6.2017 | Hyvinvointi ja terveys

Tulevaisuuden leikkipuisto kannustaa kaikki liikkumaan

Minkälainen on tulevaisuuden leikkipuisto? Turun ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulun visiossa puisto kannustaa kaikki liikkeelle toimintakyvystä riippumatta. Korkeakoulut julkaisivat sähköisen suunnitteluoppaan, joka sisältää tarvittavat tiedot tulevaisuuden leikkipuiston toteuttamiseen.
Mirka Leino SAMk automaation tutkimusryhma kuva: Veera Korhonen
14.6.2017 | Teknologia

Väitös: Win-win-win-win-malli tehostaa korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä

Yritykset hyötyvät tutkimuksesta monin tavoin, korkeakoulut taas kaipaavat tietoa uusista kehittämistarpeista. SAMKin yliopettaja, filosofian maisteri Mirka Leino muodosti väitöstyössään korkeakoulujen ja yritysten teknologiakehittämistyölle mallin, jossa osapuolet esittävät tarpeitaan ja jakavat osaamistaan. Väitöstilaisuus on Porissa 20.6.2017.
Opiskelijat kirjaston sohvalla kuva Katri Vakiparta
7.6.2017 | Opinnot ja opetus

SAMK koordinoimaan ruotsin kielen Nordplus-hanketta 2017-2020

”Svebinar”-hankkeen tavoitteena on lisätä korkeakouluopiskelijoiden ruotsin kielen suullista vuorovaikutus- ja kielitaitoa verkko-oppimisympäristöjä käyttäen. Hanke tarjoaa ruotsinopettajille mahdollisuuden kokeilla käytännössä uuden opetusmenetelmän, käänteisen oppimisen "flipped learning" / "flipped classroom", mahdollisuuksia ruotsin opetuksessa.