Etusivu  ›  ESITTELY JA YHTEYSTIEDOT  ›  Uusi opiskelija  ›  Tiilimäki
ESITTELY JA YHTEYSTIEDOT
 • Yhteystiedot
 • Esittely
 • Hallinto
 • Kampukset
 • Visio ja arvot
 • Laatujärjestelmä
 • Kansainvälisyys
 • Viestintä
 • AGORA-lehti
 • Blogit
 • Julkaisut
 • Avoimet työpaikat
 • Alumnit
 • Opoinfo
 • Aloite, palaute, reklamaatio
 • Asiakirjapyynnöt
 • Rekisteriselosteet
 • Kriisitoimintaohje
 • Terveyspalvelut
Tulosta sivu

Tervetuloa opiskelemaan Poriin!

Onnea opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa opiskelemaan SAMKiin.

Opinnot käynnistyvät 24.8.2015 alkuorientaatiolla Tiilimäen kampuksella, Maamiehenkatu 10, 28500 Pori.

Lue tärkeä kirje fysioterapian opintojen aloituksesta (pdf)

Lue tärkeä kirje hoitotyön opintojen aloituksesta (pdf)

Lisätietoa hoitotyön opintoihin valituille lähihoitajalle (pdf)

Lue tärkeä kirje sosiaalialan opintojen aloituksesta (pdf)

 

Lue rokotusinfo

Kampus kartalla

INFO UUDELLE OPISKELIJALLE

Pori
Satakunnan ammattikorkeakulu (SAMK)
Ota yhteyttä
Tutorointi
Opiskelijapalvelut
Tiedotuskanavat
Tietojärjestelmät
Kansainvälisyys
Soteekki
Yrityskiihdyttämö
Lukuvuosikalenteri


 

PORI

Suomen länsirannikolla sijaitseva Pori on tunnettu muun muassa Yyteristä, Pori Jazzista ja Porin Ässistä. Porissa toimii SAMKin lisäksi Porin yliopistokeskus ja Diakonia ammattikorkeakoulu, joten Porin voidaan sanoa olevan todellinen opiskelijakaupunki. Lue lisää kaupungista.

Asumismahdollisuudet ja kulkuyhteydet
Porissa opiskelijoille on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy opiskelijan tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistuasuntoihin. Porilaisia vuokra-asuntojen tarjoajia.

Muista tehdä muuttoilmoitus.

Välimatkat ovat Porissa lyhyitä ja niiden taittaminen onnistuu kävelyn ja pyöräilyn lisäksi kätevästi julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Tarkempia tietoja liikenteestä.

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU (SAMK)

Korkeakoulun nimi on Satakunnan ammattikorkeakoulu eli SAMK. Osaamisalueet ovat nimeltään hyvinvointi ja terveys. Kampus on Tiilimäki.

Hyvinvointi: Osaamisalue tarjoaa fysioterapeutin, geronomin, kuvataiteilijan, kuntoutuksen ohjaajan ja sosionomin AMK-tutkintoja sekä kuntoutuksen ja sosiaalialan ylempiä AMK-tutkintoja. Fysioterapian koulutusta on sekä suomeksi että englanniksi (Bachelor of Health Care).

Terveys: Osaamisalueelle kuuluvat sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan AMK-tutkinnot sekä ylemmistä AMK-tutkinnoista terveyden edistäminen ja hyvinvointiteknologia.

Lue lisää SAMKista.

OTA YHTEYTTÄ

Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtorina toimii Juha Kämäri. Hyvinvointi-osaamisalueen johtajana toimii Tuula Rouhiainen-Valo ja terveys-osaamisalueen johtajana Eeva-Liisa Moisio.

Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa

Eeva-Liisa Moisio, osaamisaluejohtaja, 044 710 3410
Sirpa Rantanen, osaamisaluesihteeri, 044 710 3411
Tuula Rouhiainen-Valo, osaamisaluejohtaja, 044 710 3490
Tuija Puolakka, osaamisaluesihteeri, 044 710 3492
Riitta Rissanen, Kansainvälisyyssihteeri, 044 710 3859

TUTOROINTI

Vertaistutorointi
Tutorointi tarkoittaa opiskeluun perehdyttämistä. Vertaistutorit on valittu auttamaan sinua opiskelusi alkumetreillä. He tutustuttavat sinut omaan toimipisteeseesi sekä tarvittaessa myös opiskelukaupunkiin.

Vertaistutor on toisen tai kolmannen vuoden opiskelija, joka on sitoutunut tukemaan ja auttamaan sinua ensimmäisenä opiskeluvuotenasi. Joka ryhmälle nimetään kaksi tai kolme ”omaa” vertaistutoria. Voit kuitenkin huoletta pyytää apua ongelmiisi myös muilta opiskelijoilta.

Kaikilla vertaistutoreilla on vaitiolovelvollisuus, joten voit kääntyä heidän puoleensa asiassa kuin asiassa.

Ensimmäisen viikon aikana vertaistutorit pitävät ryhmälleen infoja liittyen kirjastopalveluihin, järjestelmiin, opiskeluympäristöön jne. Vastaava opettajatutor organisoi vertaistutoreiden toimintaa.

Vertaistutorien tervehdys aloittaville fysioterapian opiskelijoille (pdf)

Vertaistutorien tervehdys aloittaville hoitotyön opiskelijoille (pdf)

Vertaistutorien tervehdys aloittaville sosiaalialan opiskelijoille (pdf)

Markkinointitutorointi
Markkinointitutorit osallistuvat SAMKin edustajina erilaisiin markkinointi- ja viestintätilanteisiin. Markkinointitutoreiden tehtävänä on välittää positiivista ja oikeaa informaatiota SAMKista ja sen tarjoamista eri koulutusmahdollisuuksista.

Markkinointitutorit osallistuvat koulutustilaisuuksiin ja kartuttavat opintosuoritukseen tarvittavan tuntimäärän erilaisista markkinointi- ja viestintätehtävistä: messuista, oppilaitos- sekä varuskuntakäynneistä, korkeakouluinfoista sekä muista hyväksyttävistä tehtävistä.

Jos haluat tulla mukaan markkinointitutor-toimintaan opintojesi aikana, ota yhteyttä lehtori Tarja Henttoseen.

OPISKELIJAPALVELUT

Neuvonta
Tarja Halme, Vahtimestari, 044 710 3441
Tarja Kivistö, Toimistosihteeri, 044 710 3446
Mika Syngelmä, Toimistosihteeri/Vahtimestari, (kulkuluvat), 044 710 3478

Opintotoimisto
Tarja Urmas, Opiskelijapalvelusihteeri, 044 710 3072
Kaisa Harja, Opiskelijapalvelusihteeri, 044 710 3445

Opintotoimisto sijaitsee C-osan ensimmäisessä kerroksessa.
Ma-Ti 9–15
Ke suljettu
To-Pe 9–15

Valmistumispäivien vuoksi toimisto on suljettuna muutamana päivänä vuodessa, ajankohdat ilmoitetaan sähköisellä ilmoitustaululla ja toimiston ovessa.

Itseopiskelutilat
24h-alue on opiskelijoiden käytössä vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Alueella sijaitsee itseopiskeluun varattu tila G208, jossa on 25 tietokonetta, tulostin ja skanneri.

Pienemmät itseopiskelutilat ovat opiskelijoiden käytössä normaaleina koulun aukioloaikoina.

F107 8 konetta, tulostin ja skanneri
C301 6 konetta, tulostin ja skanneri
G-osa 4. krs 2 konetta

Opiskelijat voivat varata käyttöönsä erilaisia laitteita opiskeluun liittyviin tarkoituksiin. Varattavana on kaksi digitaalista sanelukonetta sekä useita digitaalisia video- ja valokuvauskameroita.

Kirjasto
Kirjasto on kirjasto- ja tietopalvelualan palvelukeskus. Se tarjoaa kampuksen opiskelijoille, opettajille, asiantuntijoille sekä henkilökunnalle kirjasto- ja tietopalveluja. Kirjasto toimii oppimisympäristönä, jonka tietokoneilla voi tiedonhakujen lisäksi tehdä harjoitustöitä, ryhmätöitä ja opinnäytetyötä saaden samalla ohjausta ja neuvontaa.

Lisätietoja

Ruokailu
Tiilimäen kampuksen opiskelijoiden käytettävissä on uudistettu ravintola Terra, joka tarjoaa aterioita opiskelijahintaan. Ravintola sijaitsee kampuksen sisääntulon vieressä.

Aukioloajat
Ma–to 7.30–16.00
Pe 7.30–18.30
La 8.00–14.00

Lounas ma-pe 10.30–13.30
Lounas la 10.30–13.00

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja alennukseen aterian hinnasta ruokaloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Ateriatukikortit jaetaan uusille opiskelijoille lukuvuoden alkaessa.

Terveydenhuolto
Terveydenhoito ja sairaanhoito sekä hammashuolto luetaan opiskelijan opiskelijaterveydenhuoltoon. Opiskelijoille on tarjolla kampuksella toimivan ilmaisen terveydenhoidon lisäksi yleiset terveyskeskuslääkärit, hammashoito, ehkäisyneuvola sekä rokotusneuvonta.

Lisätietoja

Opiskelijakunta
Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi saat korkeakouluopiskelijan statussymbolin, sinisen opiskelijakortin, jolla saat sekä paikallisia että valtakunnallisia opiskelijaetuja. Opiskelijakunta SAMMAKKO lähettää tavallisesti perjantaisin viikkotiedotteen opiskelijoille.

Lisätietoja

Opiskelijakortti
Liittymällä SAMMAKKOn jäseneksi saat käyttöösi valtakunnallisen opiskelijakortin, jolla saat etuja erilaisista tapahtumista ja palveluista. Opiskelijakortit tilataan netistä SAMMAKKOn nettisivuilta ja kortti kannattaa tilata mahdollisimman pian opiskelupaikan saatuasi. Paikalliset opiskelijaedut vaihtelevat ja niitä kerätään jatkuvasti lisää.

Liikuntapalvelut
Kampuksen kuntosali on käytössäsi vuorokauden ympäri, viikon jokaisena päivänä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta (Henkilökunnan vuorot ma 16.15-18.00 ja to 16.15-20.15). Kuntosalilla järjestetään myös opetusta, jolloin muu käyttö on kielletty. Kuntosalille pääsee vain kulkuluvalla, jonka opiskelija voi lunastaa itselleen 10€ panttia vastaan Mika Syngelmältä.

Kampuksen liikuntasali on myös opiskelijoiden käytössä, aikataulu muodostuu muun käytön mukaan viikoittain. Henkilökunnan liikuntasalivuoro on keskiviikkoisin klo 16.15–18.00.

Opintotuki
Opiskelijoilla on oikeus opintotukeen, joka koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta.

Lisätietoja

Satakunta Sports Academy (SSA)
SAMKin urheileva opiskelija voi anoa pääsyä SSA:han, joka tarjoaa monipuoliset palvelut urheilun ja opintojen yhdistämiseen. SSA:n toiminta-ajatuksena on tukea urheilumenestykseen tähtääviä satakuntalaisia urheilijoita yhdistämään urheilu ja opiskelu toimivaksi kokonaisuudeksi sekä kannustaa urheilijan urakehitystä että ehkäistä urheilun lieveilmiöiden syntymistä.

Lisätietoja

Tarkempia tietoja anomisesta sekä hakulomaketta saa SAMKin opintoasiaintoimistosta. Hakulomakkeen voi myös täyttää SSA:n sivuilla ja toimittaa SAMKin opintosasiaintoimistoon.

Opintoasiaintoimisto
Tiedepuisto 3
28600 PORI
Puh. (02) 620 3053 tai 620 3033
Fax (02) 620 3031
E-mail

TIEDOTUSKANAVAT

Sähköposti
Opiskelijoillamme on käytössään -muotoa oleva sähköpostiosoite. Kyseessä on tärkein tiedotuskanavamme, sillä henkilökuntamme lähettää niin opintojaksoihin kuin opiskeluun liittyviä tiedotteita sähköpostitse.

Kaikki sähköpostit lähetetään aina toimipisteemme sähköposti-osoitteeseen vaikka opiskelijalla olisikin käytössä myös jokin toinen sähköpostiosoite.

Intra
Opiskelijoille suunnattu Oiva-intra on paikka, josta opiskelija löytää tarvitsemansa tiedon liittyen opintoihin, harjoitteluihin, opinnäytetyön kirjoittamiseen, hyvinvointiin ja muihin palveluihin. Oivasta löytyy ilmoitustaulu, tapahtumakalenteri ja uutiset, joihin päivittyy kaikki SAMKin ajankohtaiset asiat. Oivassa voi myös keskustella ryhmätyötilassa. Tunnukset saa koulun alettua.

Henkilökunnalle osoitettu posti
Voit jättää henkilökunnalle osoittamasi postin neuvontaan, josta se toimitetaan eteenpäin.

Ilmoitustaulu
Sähköisestä ilmoitustaulusta huolimatta koulussamme on perinteisiä ilmoitustauluja. Henkilökunta ja opiskelijat voivat ilmoitella myös näissä muun muassa tulevista tapahtumista, opintoasioista ja kesätyöpaikoista. Muista poistaa aina vanhentunut ilmoitus.

Opiskelijaryhmien lokerot
F-osan toisessa kerroksessa on kullekin opiskelijaryhmälle varattu oma lokero, jonne opettajat voivat jättää postia.

TIETOJÄRJESTELMÄT

Käyttäjätunnus
Aloittaessasi opiskelun saat käyttäjätunnuksen ja salasanan SAMKissa käytössä oleviin järjestelmiin. Ne toimivat tunnuksinasi myös tietoverkkoon, Oivaan ja sähköpostiin.

SoleOPS/HOPS
Järjestelmä tarjoaa opiskelijoille helpon tavan päästä käsiksi koko ammattikorkeakoulun opetustarjontaan ja omaa opiskelua koskevaan tietoon opetussuunnitelmista yksittäisten opintojaksojen toteutussuunnitelmiin saakka. Opiskelija voi SoleOPSissa katsoa opintojaksoselosteita, ilmoittautua opinnoille ja käydä antamassa palautetta opintojaksoista. HOPSilla voit suunnitella opiskelua ja seurata suorittamiasi opintoja.

WinhaWille
WinhaWillessä voit tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen. Sieltä voit myös tarkistaa sekä muuttaa yhteystietojasi.

Työjärjestykset
Toimipisteessä käytetään viikoittaista työjärjestystä, joka on nähtävillä www-sivuilla.

Moodle
Verkko-opetus ja -oppiminen tarkoittaa tietoverkon hyödyntämistä opetuksessa ja oppimisessa. Osa opintojaksoista voi olla kokonaan verkossa. Opintojaksoilla verkko-opiskelua voidaan käyttää myös perinteisen opetuksen tukena.

Oma kansio
Omaan kansioosi voit tallentaa kaikki työsi. Se on vain sinun käytettävissäsi eikä kukaan muu pysty poistamaan tai tallentamaan sinne tiedostoja. Voit tallentaa töitäsi myös SAMKin opiskelijoiden yhteiselle yleiselle asemalle.

Kulkulupa
Halutessasi sinulla on mahdollisuus käyttää 24halueella olevaa IT-luokkaa ja kuntosalia. Tähän tarvitset kuitenkin elektronisen kulkuluvan joka toimii avaimena. ”Kulkulätkän” saat Mika Syngelmältä.

Helpdesk
SAMKin Helpdesk auttaa sinua tietoteknisissä ongelmissa. Apua voit tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse 044 710 3080.

Sähköpostin, Moodlen, WinhaWillen ja muut järjestelmät löydät SAMKin nettisivuilta oikean alakulman valikosta "Oman väen oikotiet".

KANSAINVÄLISYYS

SAMKilla on laajat kansainväliset yhteydet ja partnerikorkeakouluja monissa eri maissa. Kansainvälinen toiminta käsittää opiskelija-, harjoittelija-, opettaja-, henkilökunta- sekä asiantuntijavaihtoa, opetussisältöjen kehittämistä yhteistyössä ulkomaisten partnereiden kanssa, opetussuunnitelmien kansainvälistämistäsekä erilaisia tutkimus- ja kehittämisprojekteja.

Lisätietoja

PALVELUKESKUS SOTEEKKI

Palvelukeskus Soteekki on SAMKin sosiaali- ja terveysalan innovatiivinen oppimiskeskus, joka tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä hyvinvointialan palveluja yrityksille, yhteisöille ja julkiselle sektorille. Soteekissa sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijat sekä kansainväliset vaihto-opiskelijat suorittavat harjoitteluaan moniammatillisissa tiimeissä. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Soteekissa joustavasti myös vapaasti valittavia opintoja.

Soteekki antaa opiskelijalle mahdollisuuden yrittäjyysosaamisen kehittymiseen sekä harjaannuttaa opiskelijoita moniammatilliseen yhteistyöhön jo opiskeluaikana.

Soteekin toimipisteiden yhteystiedot:
Soteekki Pori, 044 710 3660,
Soteekki Rauma, 044 710 3882,

TOTEUTA UNELMASI, RYHDY YRITTÄJÄKSI

Oletko SAMKin opiskelija, sinua kiinnostaa yrittäjyys ja omaat toteuttamiskelpoisen yritysidean tai toiminta-ajatuksen? Ota rohkeasti yhteyttä yrityskiihdyttämöön. Yrityskiihdyttämö auttaa sinua jalostamaan toteuttamiskelpoisen ideasi yritykseksi sekä suunnittelemaan opintosi yrittäjyyttä tukevalla tavalla.

Perustatpa yrityksesi yksin, kaksin tai jatkat suvun yritystä, tartu toimeen välittömästi. Liikeidean kehittämisestä ja yrittäjyydestä tulee osa korkeakouluopintojasi ja pääset hyvin alkuun. Yrityskiihdyttämö tarjoaa kaikki tarpeelliset puitteet; mentoroinnin, henkilökohtaisen opintosuunnitelman, liikeidean kehittämisen, liiketoiminnan kehittämisen, tilat, laitteet, ohjelmistot, markkinointiavun, verkostot, asiakkuudet sekä yhteistyökumppanuuden.

Lisätietoja

 

Päivitetty: 04.05.2016
Jaa