Etsi

Opiskelijaelämää

Opiskelijaelämään kuuluu opintojen lisäksi myös paljon muuta.
Saatat miettiä, mistä löytää asunto, miten viettää vapaa-aikaa
uudessa kaupungissa, miten rahoittaa opinnot ja kenen puoleen
kääntyä ongelmatilanteissa.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Liikunta ja vapaa-aika

Kampuksilla on mm. liikunta- ja kuntosaleja, jotka ovat opiskelijoiden käytössä. Saat niistä lisätietoja opintojen alettua. Kaupungeissa on tarjolla monia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Ruokailu

Jokaisella kampuksella on opiskelijaravintola. Opiskelijana saat alennuksen aterian hinnasta kampusruokaloissa. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia.

Uusi opiskelija,

haluatko päästä näköalapaikalle SAMKin somemaailmaan ja saada #mysamk-heimoetuja? Tule mukaan somepromoottoriksi, saat kokemusta ja hienoja etuja. Ota yhteyttä: Elina Valkama (etunimi.sukunimi@samk.fi).

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Asuminen Porissa

Asuminen Raumalla

Asuminen Kankaanpäässä

 

Jos muutat opiskelupaikkakunnalle, muista tehdä muuttoilmoitus.

Terveydenhoito

Opiskelijana olet oikeutettu saamaan terveydenhuoltopalveluja opiskelupaikkakunnaltasi. Opiskelijalta peritään samat maksut kuin muiltakin terveyskeskuksen asiakkailta.

Tarkemmat tiedot terveydenhuollosta opiskeluaikana saat Oiva-opiskelijaintran Hyvinvointi-osiosta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Esteettömyys

Esteettömän korkeakouluopiskelun tavoitteena on taata yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Ketään ei saa syrjiä esimerkiksi kielen, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai oppimisvaikeuden takia. Keskeinen tavoite on korkea-asteen opetuksen ja opiskelun fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen esteettömyyden kehittäminen siten, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta opiskella yhdenvertaisesti muiden kanssa esteettömässä opiskelu- ja oppimisympäristössä.

Opintopolkuun on koottu tietoa eri koulutusten esteettömyysasioista. Haulla voit hakea tiettyä koulusta ja lukea siihen liittyviä esteettömyysasioita.

Toimeentulo

SAMKin päätoimiset opiskelijat voivat saada Kelalta opintotukea.

Opintotukeen kuuluvat

  • opintoraha ja
  • opintolainan valtiontakaus.

Huom. Opintotuen asumislisän maksaminen päättyy heinäkuun lopussa. Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea 1.8.2017 alkaen.

Opiskelijan kannattaa hakea yleistä asumistukea heti, kun hän tietää, missä ja kenen kanssa asuu ja mitä suurin piirtein tienaa ensi syksynä. Soluasunnossa asuva voi hakea tukea yksin.

Ruokailu

Jokaisella SAMKin kampuksella on opiskelijaravintola.

Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu alennukseen aterian hinnasta ruokaloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saat voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Ateriatukikortit jaetaan uusille opiskelijoille lukuvuoden alkaessa.

Tarkemmat tiedot ruokailupaikoista, niiden aukioloajoista ym. saat opiskeluaikana Oiva-opiskelijaintrasta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Opiskelijakunta ja opiskelijakortti

Opiskelijakunta SAMMAKKO on Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden oma yhteisö, joka valvoo opiskelijoidensa etua, järjestää erilaisia tapahtumia sekä tarjoaa jäsenetuja ja -palveluja. SAMMAKKOlla on yhteensä noin 2800 jäsentä ja se edustaa yli 6000 satakuntalaista opiskelijaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. SAMMAKKOn toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin, ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi pääset mukaan tiiviiseen opiskelijayhteisöön ja saat käyttöösi virallisen opiskelijakortin, joka oikeuttaa kaikkiin Suomessa tarjottaviin opiskelijaetuihin. Jäseneksi liitytään verkossa sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksun maksettuasi voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi digitaalisen opiskelijakortin - Frank Appin ja/tai tilata perinteisen opiskelijakortin osoitteesta Frank.fi. Digitaalinen kortti on ladattavissa ja opiskelijakortti tilattavissa noin 24h kuluttua jäseneksi liittymisestä. Lisätietoja eri korttityypeistä ja valtakunnalliset edut löydät korttitoimittaja Frankin sivuilta. Paikallisia etuja voit puolestaan tarkastella osoitteessa slice.fi.

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä sammakko@sammakko.fi

Opiskelijaelämää SAMKissa värittävät myös alakohtaiset opiskelijoiden paikallisyhdistykset: Porin Insinööriopiskelijat PIO ry, Rauman Insinööriopiskelijat RaunIO ry, Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta ry, Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry ja Porin yhdistyneet sosiaali- ja terveysalan opiskelijat PYSTI ry.

Paikalliset opiskelijaedut löydät osoitteesta slice.fi.

Liikunta ja vapaa-aika

SAMKin kampuksilla on kuntosaleja, jotka ovat käytössäsi. Saat niistä lisätietoja opintojen alettua. Kaupungeissa on tarjolla monia liikunta- ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia

Tutustu tarjontaan:

Oppilaitosdiakoni

Vievätkö esimerkiksi pohdinnat elämästä tai ihmissuhteista huomattavan paljon energiaasi? Ajatusten ääneen sanominen toiselle ihmiselle voi selkeyttää omaa ajattelua ja helpottaa ahdistusta. Oppilaitosdiakonin keskustelu-, palveluohjaus- ja sielunhoitopalvelut ovat maksutta käytettävissäsi.

Oppilaitosdiakoni Johanna Simolan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla, toimistosta E10 (Eteläpuisto 10 B), sekä kampuksilta sopimuksen mukaan.

Johanna Simola (at) evl.fi
Puh. 0400 309 771

Anna meille palautetta