Etsi

Opiskelijaelämää

Opiskelijaelämään kuuluu opintojen lisäksi myös paljon muuta.
Saatat miettiä, mistä löytää asunto, miten viettää vapaa-aikaa
uudessa kaupungissa, miten rahoittaa opinnot ja kenen puoleen
kääntyä ongelmatilanteissa.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Liikunta ja vapaa-aika

Kampuksilla on mm. liikunta- ja kuntosaleja, jotka ovat opiskelijoiden käytössä. Saat niistä lisätietoja opintojen alettua. Kaupungeissa on tarjolla monia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Ruokailu

Jokaisella kampuksella on opiskelijaravintola. Opiskelijana saat alennuksen aterian hinnasta kampusruokaloissa. Alennuksen saat näyttämällä opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia.

Asuminen

Satakunnassa on tarjolla edullista asumista erilaisissa muodoissa. Asuntoja löytyy tarpeiden mukaan opiskelija-asunnoista vuokra-asuntoihin sekä omistusasuntoihin.

Asuminen Porissa

Asuminen Raumalla

Asuminen Kankaanpäässä

 

Jos muutat opiskelupaikkakunnalle, muista tehdä muuttoilmoitus.

Opiskelijakunta

Opiskelijakunta SAMMAKKO on SAMKin opiskelijoiden oma edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. SAMMAKKOlla on yhteensä noin 3000 jäsentä ja se edustaa yli 6500 satakuntalaista opiskelijaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. SAMMAKKOn toiminta perustuu ammattikorkeakoululakiin, ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Muita opiskelijoiden järjestötoimintaa harjoittavia tahoja ovat: Porin Insinööriopiskelijat PIO ry, Rauman Insinööriopiskelijat (RaunIO ry), Rauman Liiketalousopiskelijain Kilta R.Y. (RLOKilta) Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry.

Opiskelijakortti

SAMMAKKOn jäseneksi liitytään verkossa sähköisen tilausjärjestelmän kautta. Opiskelijakuntaan liittymisen symboliksi saat sinisen opiskelijakortin, jolla saat alennuksia ja etuja. Virallisen opiskelijakortin saat vain liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi, etkä tarvitse muita kortteja. Lisätietoa eri korttityypeistä ja valtakunnalliset edut löydät korttitoimittaja Frankin sivuilta.

Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä sari.hytonen@sammakko.fi

Paikalliset opiskelijaedut löydät osoitteesta slice.fi.

Terveydenhoito

Opiskelijana olet oikeutettu saamaan terveydenhuoltopalveluja opiskelupaikkakunnaltasi. Opiskelijalta peritään samat maksut kuin muiltakin terveyskeskuksen asiakkailta.

Tarkemmat tiedot terveydenhuollosta opiskeluaikana saat Oiva-opiskelijaintran Hyvinvointi-osiosta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Esteettömyys

Esteettömän korkeakouluopiskelun tavoitteena on taata yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet jokaiselle korkeakouluopiskelijalle. Ketään ei saa syrjiä esimerkiksi kielen, kansallisuuden, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai oppimisvaikeuden takia. Keskeinen tavoite on korkea-asteen opetuksen ja opiskelun fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen esteettömyyden kehittäminen siten, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta opiskella yhdenvertaisesti muiden kanssa esteettömässä opiskelu- ja oppimisympäristössä.

Opintopolkuun on koottu tietoa eri koulutusten esteettömyysasioista. Haulla voit hakea tiettyä koulusta ja lukea siihen liittyviä esteettömyysasioita.

Liikunta ja vapaa-aika

SAMKin kampuksilla on kuntosaleja, jotka ovat käytössäsi. Saat niistä lisätietoja opintojen alettua. Kaupungeissa on tarjolla monia liikunta- ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia

Tutustu tarjontaan:

Ruokailu

Jokaisella SAMKin kampuksella on opiskelijaravintola.

Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu alennukseen aterian hinnasta ruokaloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saat voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Ateriatukikortit jaetaan uusille opiskelijoille lukuvuoden alkaessa.

Tarkemmat tiedot ruokailupaikoista, niiden aukioloajoista ym. saat opiskeluaikana Oiva-opiskelijaintrasta. Intranetin tunnukset annetaan kaikille opiskelijoille opintojen alettua.

Toimeentulo

SAMKin päätoimiset opiskelijat voivat saada Kelalta opintotukea.

Opintotukeen kuuluvat

  • opintoraha
  • asumislisä ja
  • opintolainan valtiontakaus.

Oppilaitosdiakoni

Vievätkö esimerkiksi pohdinnat elämästä tai ihmissuhteista huomattavan paljon energiaasi? Ajatusten ääneen sanominen toiselle ihmiselle voi selkeyttää omaa ajattelua ja helpottaa ahdistusta. Oppilaitosdiakonin keskustelu-, palveluohjaus- ja sielunhoitopalvelut ovat maksutta käytettävissäsi.

Oppilaitosdiakoni Johanna Simolan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla, toimistosta E10 (Eteläpuisto 10 B), sekä kampuksilta sopimuksen mukaan.

Johanna Simola (at) evl.fi
Puh. 0400 309 771

Anna meille palautetta