Etsi

BYOD – oma laite oppimisessa

BYOD tulee sanoista Bring Your own Device, mikä tarkoittaa, että jokainen opiskelija tuo oman laitteensa ja käyttää sillä oppimisympäristön palveluja.

Aikataulu

Kaikilta SAMKin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä syyslukukauden 2017 alusta alkaen.

Verkkoyhteydet

Koko kampus on oppimisympäristö, joten WLAN-verkko toimii hyvin kaikissa tiloissa syyslukukauden 2017 alusta alkaen. Kampusten ulkopuolella toimiessa tarvitaan vähintään 3G-yhteys, mutta mieluummin Wi-Fi tai 4G.

Tuki ja neuvonta

Syyslukukauden 2017 alusta alkaen alkaa toimia BYOD-klinikka, jossa opiskelijat neuvovat ja palvelevat opiskelijoita. Myös SAMKin HelpDesk auttaa BYOD-kysymyksissä.  

Mikä BYOD on?

BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat, virtualisointi, verkkoyhteydet, käyttäjähallinta, sähkönsaanti, tiedotus, tuki, koulutus jne. Opiskelijoille BYOD tarkoittaa sitä, että opiskeluun liittyvät työt tehdään pääasiassa omalla tietokoneella.

Laitesuositukset, opiskelijan kannettava tietokone

 • Näiden suositusten mukaisella koneella opiskelu sujuu kaikissa koulutusohjelmissa. Suurimmalle osalle (esim. hyvinvointi- tai liiketalousala) riittää kevyempikin ratkaisu.
 • Todennäköisesti useissa koulutusohjelmissa tulee toimeen myös padin/täppärin kanssa, mutta tätä ei pysty vielä sanomaan varmaksi. Tiedot tarkentuvat ensimmäisenä lukuvuonna.
 • vähintään 4 Gt keskusmuistia, mieluummin 8 Gt
 • Windows 10 käyttöjärjestelmä (vähintään Windows 7, opiskelija saa nimelliseen hintaan Windows 10 Edu päivityksen)
 • Prosessori vähintään Intel i5
 • 5GHz WLAN
 • Suositellaan takuuajan pidennystä jos mahdollista (normaalisti 1 v, kysy mahdollisuutta pidempään)
 • Suositus: vähintään 14 tuuman näyttö (Full HD tai parempi)
 • SSD-levy (ei kovalevyä)
 • Hyvä akku, joka kestää useamman tunnin
 • Integroitu kamera

Office365

Käytössäsi on ilmaiset Microsoft Office –ohjelmistot, jotka voit joko asentaa omalle koneellesi, tai käyttää palvelussa olevia Web-sovelluksia – tai sekä että.

Lisäksi käytössäsi on ilmainen OneDrive for Business -tallennustila tiedostoillesi – voit jakaa tiedostoja muille opiskelijoille tai opettajien kanssa.

Kirjaudu selaimella, tunnuksen saat heti opintojen alussa. Käyttäjätunnus on muotoa etunimi.sukunimi@student.samk.fi ja salasanana toimii SAMK-salasanasi.

 

WLAN-ohjeet

Ohje liittymisestä SAMK-STUDENT -langattomaan verkkoon Windows -käyttöjärjestelmällä (pdf)

Ohje SAMK-tunnuksen salasanan vaihdon jälkeisestä langattoman verkkon profiilin poistamisesta (pdf)

 

BYOD-ohjelmistot

Osa opiskelussa käytettävistä ohjelmistoista on sellaisia, että voit ladata ne omalle tietokoneellesi. Ne ohjelmistot joita ei voi asentaa omille koneille, asennetaan SAMKin IT-luokkiin.

Tulostaminen

Tulostaminen onnistuu langattomasti kaikkiin SAMKin tulostimiin osoitteessa webprint.samk.fi. Tulostuspalvelu toimii ainoastaan SAMKin kampuksilla.

Tietoturva

Anna meille palautetta