Etsi

BYOD – oma laite oppimisessa

BYOD tulee sanoista Bring Your own Device, mikä tarkoittaa, että jokainen opiskelija tuo oman laitteensa ja käyttää sillä oppimisympäristön palveluja.

Aikataulu

Kaikilta SAMKin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä syyslukukauden 2017 alusta alkaen.

Verkkoyhteydet

Koko kampus on oppimisympäristö, joten langaton verkko toimii kaikissa tiloissa 2.4 ja 5GHz taajuuksilla. Kampuksen ulkopuolella tarvitaan vähintään 3G-tasoinen yhteys.

Tuki ja neuvonta

BYOD-klinikalla opiskelijat neuvovat ja palvelevat opiskelijoita.

Porissa BYOD-klinikka toimii kirjaston tiloissa. Raumalla BYOD-klinikka löytyy kampuksen 1. kerroksen pääaulasta.

Mikä BYOD on?

BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu langattomat verkkoyhteydet, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat, virtualisointi, käyttäjähallinta, sähkönsaanti, tiedotus, tuki, koulutus jne. Opiskelijoille BYOD tarkoittaa sitä, että opiskeluun liittyvät työt tehdään pääasiassa omalla tietokoneella.

Laitesuositukset, opiskelijan kannettava tietokone

  • Näiden suositusten mukaisella koneella opiskelu sujuu kaikissa koulutusohjelmissa. Suurimmalle osalle (esim. hyvinvointi- tai liiketalousala) riittää kevyempikin ratkaisu.
  • Todennäköisesti useissa koulutusohjelmissa tulee toimeen myös padin/täppärin kanssa, mutta tätä ei pysty vielä sanomaan varmaksi. Tiedot tarkentuvat ensimmäisenä lukuvuonna.
  • Windows-käyttöjärjestelmä
  • Vähintään 4 Gt keskusmuistia, mieluummin 8 Gt
  • Suositellaan 3–4 v takuuta (esim. takuun pidennys)
  • Vähintään FullHD -tasoinen näyttö
  • SSD -levyllä, 120G tai suurempi
  • Hyvä akku, joka kestää useamman tunnin
  • Integroitu kamera

BYOD-ohjelmistot

Osa opiskelussa käytettävistä ohjelmistoista on sellaisia, että voit ladata ne omalle tietokoneellesi. Ne ohjelmistot joita ei voi asentaa omille koneille, asennetaan SAMKin IT-luokkiin.

Office365

Käytössäsi on ilmaiset Microsoft Office -ohjelmistot, jotka voit joko asentaa omalle koneellesi, tai käyttää palvelussa olevia Web-sovelluksia – tai sekä että.

Lisäksi käytössäsi on ilmainen OneDrive for Business -tallennustila tiedostoillesi – voit jakaa tiedostoja muille opiskelijoille tai opettajien kanssa.

Kirjaudu selaimella, tunnuksen saat heti opintojen alussa. Käyttäjätunnus on muotoa etunimi.sukunimi@student.samk.fi ja salasanana toimii SAMK-salasanasi.

Tietoturva

Tulostaminen

Tulostaminen onnistuu omalta laitteelta SAMKin tulostimille kampusalueilla osoitteessa: webprint.samk.fi.

Omien laitteiden lataaminen

Omat laitteet saattavat tarvita päivän mittaan lataussähköä. Luokissa on tätä varten pistorasiapylväitä, jotka ovat opiskelijoiden vapaasti käytettävissä. Huom! Pistorasiapylväät ja niiden johdot tulee siirtää käyttäjien toimesta oppitunnin jälkeen pois käytäviltä kompastumisvaaran vuoksi. Luokkien lisäksi lataussähköä on saatavilla kampuksesta riippuen yleisistä tiloista.

Anna meille palautetta