Etsi

Yrittäjän koulutusohjelma

Menestyvä yrittäjä tarvitsee monenlaista osaamista ja liiketoiminnan kokonaisvaltaista ymmärtämistä. Yrittäjän koulutusohjelmassa opiskelija saa valmiudet oman yritystoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen.

Tradenomi (AMK)

210 opintopistettä
30 aloituspaikkaa
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satakunnankatu 25, Pori

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 14.-28.3.2018
Opinnot alkavat: syksyllä 2018
Opinnot kestävät: noin 3,5 vuotta

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa:

Tradenomi (AMK), Yrittäjän koulutusohjelma, päivätoteutus, Pori

Valintakurssi kevät 2017

Yrittäjän koulutusohjelman valintakurssi

Satakunnan ammattikorkeakoulun tradenomin amk-tutkintoon johtava yrittäjän koulutusohjelma ei ole keväällä 2017 mukana liiketalouden alan valintakoeyhteistyössä, joten jossakin toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun liiketalouden alan valintakokeen tulos ei kelpaa SAMKissa eikä SAMKissa suoritetun valintakurssin tulos muissa ammattikorkeakouluissa kevään 2017 korkeakoulujen yhteishaussa.

Satakunnan ammattikorkeakoulun yrittäjän koulutusohjelman opiskelijavalinta toteutetaan verkko-opintoina toteutettavalla valintakurssilla. Valintakurssin tehtävistä voi saada enintään 100 pistettä. Hakijan on saatava tehtävistä yhteensä vähintään 35 pistettä voidakseen tulla valituksi, ja lisäksi jokainen kurssilla annettu tehtävä pitää palauttaa viimeistään alla ilmoitettuna ajankohtana. Alle 35 pistettä saanut tai tehtäviä palauttamatta jättänyt hakija hylätään valintakurssilla, eikä hän voi tulla hyväksytyksi edes varasijalta. Opiskelijavalinta toteutetaan hyväksyttävissä olevien hakijoiden osalta valintakurssilta saatujen pisteiden paremmuusjärjestyksen mukaan. Tasapistetilanteessa valintajärjestys määräytyy hakutoivesijan mukaan siten, että korkeammalla hakutoivesijalla koulutukseen hakenut on etusijalla alemmalla hakutoivesijalla hakeneeseen nähden.

Valintakurssin ilmoittautumisen ja toteutuksen aikataulu:

 • Valintakurssille ilmoittaudutaan Opintopolku-palvelussa ilmoitettavassa osoitteessa ke 15.3.2017 alkaen
 • Valintakurssi alkaa ma 10.4.2017.
 • Kevään 2017 korkeakoulujen yhteishaun hakuaika: ke 15.3.2017 – ke 5.4.2017 klo 15.00, osoitteessa http://opintopolku.fi.
 • Valintakurssille ilmoittautuminen päättyy to 20.4.2017 klo 15.00.
 • Valintakurssin tehtävät on jätettävä viimeistään to 8.6.2017 klo 23.55.
 • Kevään 2017 korkeakoulujen yhteishaun tulokset julkistetaan viimeistään pe 30.6.2017

Valintakurssi toteutetaan SAMKin tarjoamalla verkko-opetusalustalla. Kurssille ilmoittautuneille toimitetaan ohjeet kurssille kirjautumiseen, verkkokurssin linkki, käyttäjätunnus ja salasana ilmoittautumislomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen:

 • ennen kurssin alkamista (ke 5.4.2017 mennessä ilmoittautuneet) tai
 • kurssin käynnistyttyä kaksi kertaa viikossa (to 6.4.2017 – to 20.4.2017 klo 15.00 ilmoittautuneet)

Hakijoille suositellaan kurssille ilmoittautumista ajoissa siten, että hakija aloittaa kurssin opiskelun ma 10.4.2017. Kurssille voi ilmoittautua pe 20.4.2017 klo 15.00 asti, mutta kurssin vaatiman työmäärän jakaminen sen toteutusta lyhyempään ajanjaksoon voi osoittautua haasteelliseksi.

Valintakurssi on SAMKin yrittäjän koulutusohjelmaan sisällytettävä 5 opintopisteen laajuinen verkko-opintojakso, jonka aiheena on yritys ja asiakkaat. Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat opintojakson sisällytettyä tradenomin tutkintoonsa, ja muut hakijat, jotka suorittavat kurssin hyväksytysti, saavat valintakurssista avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.

SAMK

Rekrytoi itsesi.

Oletko yrityksesi etsimä henkilö?

Yrittäjän koulutusohjelma tähtää yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen tavoitteena on oppia yrittäjyydestä, työnantajana toimimisesta, tiimissä toimimisesta, verkostoitumisesta sekä liiketoiminnan osa-alueista, kuten rahoituksesta, taloudesta, lainsäädännöstä ja markkinoinnista. Liiketalouden opintojen lisäksi on mahdollisuus syventää muiden aiheiden osaamista vapaasti valittavien opintojen kautta.

 

Opiskelijamme työllistyvät

Tradenomina työllistymismahdollisuutesi ovat monipuoliset. Koulutusohjelman tavoitteena on edistää yrittäjäksi ryhtymistä ja kehittää olemassa olevien yritysten toimintaa.

 

Omien opintojen suunnittelu ja ohjaus

Yrittäjän koulutusohjelman opiskelijoille opintojen suunnittelun ja ohjauksen lähtökohtana on opiskelijan yrittäjyyden ja oman yritystoiminnan tukeminen – yritystoiminnan valmistelu tai kehittäminen. Opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) yhdessä yrittäjän koulutusohjelman omien opettajamentoreiden avulla. HOPSin suunnittelussa otetaan huomioon aikaisemmin hankittu osaaminen sekä liiketalouden opintojen lisäksi tehdään muiden oman yritystoimintaa tukevien opintojen valinta. Lisäksi kunkin opiskelijan kanssa suunnitellaan opiskelijan omaan tilanteeseen sopiva opiskelutapa. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opinnot 3,5 vuoden normiaikaa nopeammin, mikä vaatii opiskelijalta vahvaa kykyä itsenäiseen työskentelyyn, oman osaamisen hahmottamiseen ja reflektointikykyä opintojen osaamistavoitteisiin.

SAMK-yrittajan-koulutus-nettiin
SAMK-kampus Pori

Voit aloittaa yrittäjän opinnot SAMKin uudella kampuksella Porin keskustassa.

Moderni ja monipuolinen kampus

Porin keskustaan rakentuva uusi SAMK-kampus on tulevaisuuden oppimiskeskus.

 • 3000 opiskelijaa
 • Monialainen: liiketalous, matkailu, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Noin 600 tutkintoa vuodessa
 • Hyvät kulkuyhteydet: vieressä Matkakeskus, josta liikennöi paikallis- ja kaukobussit sekä junat, kävelymatka lentoasemalta

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on oppia yrittäjyydestä, työnantajana toimimisesta, tiimissä toimimisesta, verkostoitumisesta sekä liiketoiminnan osa-alueista, kuten rahoituksesta, taloudesta, lainsäädännöstä ja markkinoinnista.

 

Opintojen toteuttaminen

Opinnoissasi korostuu itsenäinen opiskelu sekä työskentely eri kokoonpanoissa toimivissa ryhmissä. Opintoja toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa itsenäinen opiskelu, verkkoympäristössä opiskelu, ohjaustunnit, käytännön työt ja erilaiset kehittämistehtävät muodostavat kokonaisuuden.

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan tradenomin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta tradenomi (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään.

Opintojen loppupuolella teet opinnäytetyön, jonka tavoitteena on edistää kasvamistasi asiantuntijaksi ja joka tukee liiketoimintaideaasi tai oman yrityksesi kehittämistä.

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Uutta Satakunnassa – Yrittäjän koulutusohjelma AMK-opintoina

Rekrytoi itsesi. Oletko yrityksesi etsimä henkilö? – Yrittäjän koulutusohjelma tähtää yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Hae SAMKiin kevään yhteishaussa ja aloita polkusi yrittäjäksi syksyllä 2017.
Vuoden 2016 yrityskiihdyttamoyrittaja Laura Ylakorpi
| Opinnot ja opetus

Vuoden 2016 yrityskiihdyttämöyrittäjä: Konetekniikan opiskelijan yllättävä intohimo

Bistro Bayn nuori yrittäjä vaihtoi koneet ruuanlaittoon ja ravintolan pyörittämiseen. – Puhuttiin, että pitäisikö oikeasti laittaa oma ravintola. Voisihan sitä jahkailla vaikka kuinka pitkään – ja vanhana sanoa, että ”oishan sitä voinut”, kuvailee parin vuoden takaisia mietteitään Laura Yläkorpi.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja koulutuksesta

Pia Marjanen
044 710 3356
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

SAMK-kampus Pori
Satakunnankatu 23
28100 Pori

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta