Etsi

Merenkulku, insinööri (AMK)

Merenkulkualasta kiinnostuneelle ja alan pätevyyksiä hankkivalle avautuu kansainvälinen ammatti, jossa työpaikka voi sijaita missä päin maailmaa tahansa. 

Insinööri (AMK)

270 opintopistettä
28 aloituspaikkaa
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Suojantie 2, Rauma

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 14.-28.3.2018
Opinnot alkavat: syksyllä 2018
Opinnot kestävät: noin 4,5 vuotta

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Insinööri (AMK), merenkulku, päivätoteutus, Rauma

Näin haet koulutukseen

Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Tarkista hakuaika. Katso hakuinfo.

Tekniikan alan valtakunnallisessa valintakokeessa on ennakkoaineisto, joka on luettavissa Hakijan oppaassa ja Opintopolussa ennen valintakoetta.

Selvitä ja merkitse muistiin valintakoepäivät ja valintaan liittyvät määräajat. Saavu valintakokeisiin ajoissa ja oikein varustautuneena.

Ota tarjottu opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä.

Vastuunalaista merihenkilöstöä matkustaja- ja rahtialuksille

Suomen ulkomaankauppa on lähes täysin sidoksissa meritse toimiviin kuljetusyhteyksiin. Olemme kuin saari teollisuutemme tuottamien tuotteiden myyjinä ja tärkeiden raaka-aineiden sekä kulutushyödykkeiden ostajina. Tässä perusasetelmassa suomalaisten merikuljetustaidot ovat yhteiskuntamme eräs selviytymiselementti.

Talviolosuhteet, vaikeakulkuinen merirajamme ja meriympäristömme suojelu edellyttävät, että kauppalaivastoa operoi ammattitaitoinen merihenkilöstö. Merenkulun koulutusohjelma valmistaa opiskelijan toimimaan vastuunalaisissa kansi- ja konepäällystötehtävissä, aluksen päällikkönä ja konepäällikkönä kansainvälisessä liikenteessä olevilla erityyppisillä ja eri kokoisilla matkustaja- ja rahtialuksilla.

Opiskelijamme työllistyvät

Pohjoismaissa koulutuksen saaneet merenkulun ammattilaiset ovat haluttua työvoimaa laivojen päällystötehtäviin kaikkialla maailmassa. Jossain vaiheessa merenkulkijat siirtyvät maihin töihin, jolloin mahdollisia työpaikkoja on mm. satamien ja stevedoring-firmojen organisaatioissa, varustamoiden maaorganisaatioissa tai rahtausfirmoissa, ja tehtäviä mm. merenkulun tarkastajana, asiantuntijana tai luotsina.

Ammattinimikkeitä

 • konemestari
 • konepäällikkö
 • aluksen päällikkö
SAMK-kampus-Rauma

Monipuolinen ja kansainvälinen kampus

SAMK-kampus Rauma toimii vuonna 2015 uudistetuissa tiloissa Satamakadulla ja Suojantiellä. Kampus on meriteknologian, kansainvälisen kaupan ja logistiikan opiskelukeskus.

 • 1500 opiskelijaa
 • Monialainen: liiketalous, merenkulku, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Kansainvälinen: englanninkielisiä bachelor- ja master-koulutuksia, noin 150 ulkomaalaista opiskelijaa vuosittain

Koulutuksen sisältö

 • laivatekniikka, ja -konetekniikka
 • laivakonehuonejärjestelmät
 • huolto- ja kunnossapito sekä laivanrakennus
 • aluksen putkistot ja pumput, höyrytekniikka
 • merimiestaito ja johtaminen
 • alusturvallisuus ja toiminta hätätilanteissa

Opintojen myötä opit työskentelemään haastavissa toimintaympäristöissä, osaat tehdä nopeita päätöksiä ja totut merenkulkuammatin erityisvaatimuksiin, joita ovat mm. sopeutumiskyky erilaisiin tilanteisiin, vastuun ottaminen ja joustavuus.

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan merenkulun ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

Merenkulun koulutuksessa ohjattu harjoittelu jakautuu kahteen osaan; miehistötason harjoitteluun ja vahtikonemestaritason harjoitteluun.

Teet opinnäytetyön johonkin merenkulun osa-alueeseen liittyvästä tutkimus- tai selvitystyöstä. Usein se on työelämän, esim. varustamon tilaama.

Lisää aiheesta

Historian suurin bisnesdelegaatio Namibiasta kävi Suomessa, muun muassa Raumalla, toukokuussa 2016.
| Merenkulku

Merenkulun koulutuksesta yhteistyöhön laajalla rintamalla

SAMK on kouluttanut Namibian merenkulkijoita vuodesta 2012. Nyt jatketaan maan kehityksen kannalta merkittävämmille aloille: logistiikkaan, teknologiaan, hyvinvointiin ja liiketoimintaan. Historian suurin bisnesdelegaatio...
| Merenkulku

Uusilla simulaattoreilla mahdollistuu jäänavigointikin

Tämän syksyn aikana Raumalle on saatu merenkulun uudet simulaattorit. Opiskelijat tulevat käyttämään vastaavaa tekniikkaa tulevaisuudessa työskennellessään laivoilla.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja merenkulun koulutuksesta

Jarmo Teränen
044 710 3679
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

SAMK-kampus Rauma
Suojantie 2
Rauma

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta