Etsi

Liiketalous – kansainvälinen kauppa

Raumalla liiketalouden koulutus painottuu kansainväliseen kauppaan ja erityisesti kansainväliseen markkinointiin, liiketoiminnan logistiikkaan, kulttuurien väliseen viestintään ja liiketoimintakulttuurien tuntemukseen.

Tradenomi (AMK)

210 opintopistettä
48 aloituspaikkaa
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satamakatu 26, Rauma

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 14.-28.3.2018
Opinnot alkavat: syksyllä 2018
Opinnot kestävät: noin 3,5 vuotta

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Tradenomi (AMK), Kansainvälinen kauppa, päivätoteutus, Rauma

Näin haet koulutukseen

Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Tarkista hakuaika. Katso hakuinfo.

Tekniikan alan valtakunnallisessa valintakokeessa on ennakkoaineisto, joka on luettavissa Hakijan oppaassa ja Opintopolussa ennen valintakoetta.

Selvitä ja merkitse muistiin valintakoepäivät ja valintaan liittyvät määräajat. Saavu valintakokeisiin ajoissa ja oikein varustautuneena.

Ota tarjottu opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä.

Kansainvälisen kaupan osaajaksi

Kansainvälisessä liiketoiminnassa tarvitaan tiettyjä perustaitoja kuten monipuolista kieli- ja viestintätaitoa, globaalia ajattelukykyä, analyyttistä lähestymistapaa toiminnassa esiintyviin ongelmiin ja haasteisiin, tietoverkkojen hyödyntämistaitoa sekä kansainvälisten markkinoiden, liiketoimintaprosessien ja logistiikan tuntemusta. Liiketalouden (kansainvälisen kaupan) tradenomi ymmärtää yrityksen kansainvälistymisen osana sen kehittämistä.

Kiinnostuksesi mukaan voit valita joko liiketoiminnan logistiikan tai Aasia-painotteisen kansainvälisen kaupan opintoja.

 

Opiskelijamme työllistyvät

Liiketalouden (kansainvälisen kaupan) tradenomina tunnet yrityksen kansainvälistymisen perusmallit ja kansainvälisen kaupan toimintamuodot sekä kansainvälisen markkinoinnin, logistiikan ja rahoituksen keskeiset osa-alueet ja osaat soveltaa liiketalouden tietoja yrityksen kansainvälisen toiminnan suunnittelussa.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä monissa kansainväliseen markkinointiin ja liiketoiminnan logistiikkaan liittyvissä työtehtävissä. Myös erilaiset EU-tehtävät sopivat kansainvälisen kaupan tradenomille.

Ammattinimikkeitä

 • vienti/tuontipäällikkö tai -assistentti
 • ostaja tai ostosihteeri tai huolitsija
 • markkinointipäällikkö tai -assistentti
 • projektisihteeri tai materiaalikirjanpitäjä
 • lähetystö- ja EU-virkailija
 • kuljetus- tai logistiikkapäällikkö
 • taloushallinnon tehtävät
SAMK-kampus-Rauma

Monipuolinen ja kansainvälinen kampus

SAMK-kampus Rauma toimii vuonna 2015 uudistetuissa tiloissa Satamakadulla ja Suojantiellä. Kampus on meriteknologian, kansainvälisen kaupan ja logistiikan opiskelukeskus.

 • 1500 opiskelijaa
 • Monialainen: liiketalous, merenkulku, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Kansainvälinen: englanninkielisiä bachelor- ja master-koulutuksia, noin 150 ulkomaalaista opiskelijaa vuosittain

Koulutuksen sisältö

Opintosi painottuvat kansainväliseen markkinointiin, liiketoiminnan logistiikkaan, kulttuurien väliseen viestintään ja liiketoimintakulttuurien tuntemukseen.

Toisena vuonna valitset kiinnostuksesi mukaan joko liiketoiminnan logistiikkaan tai Aasia-painotteiseen kansainväliseen kauppaan keskittyvät vaihtoehtoiset ammattiopinnot. Kolmannen vuoden syksyn aikana voit syventää osaamistasi opiskelemalla valitussa kohdemaassa.

 • liiketoiminta ja kauppa kansainvälisessä ympäristössä
 • kansainvälinen markkinointi
 • liiketoiminnan logistiikka
 • kulttuurien, erityisesti Aasian tuntemus ja kulttuurien välinen viestintä
 • englanti ja muut valitsemasi vieraat kielet

Kansainvälistä kokemusta

Rauman kampus on kansainvälinen opiskeluympäristö, jossa tutustut kymmeniin eri kansallisuuksiin. Lisäksi opintojen aikana voit osallistua kansainväliseen vaihtoon ja suorittaa opintopisteitä SAMKin kumppanikorkeakouluissa ulkomailla. Voit myös suorittaa opintoihin sisältyvän harjoittelun tai osan siitä ulkomailla.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan liiketalouden ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta tradenomi (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

Kansainvälisen kaupan opinnäytetyöt ovat yleensä työelämän kehittämiseen tähtääviä töitä, jotka voivat sisältää esimerkiksi kansainvälisen liiketoiminnan prosessien kehittämistä, kansainvälistyvän yrityksen logistiikkaan, markkinointiin tai rahoitukseen liittyvien tehtävien suunnittelua ja toteutusta.

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

”Tämä on ollut parasta oppimista.” Neljän kuukauden projekti huipentuu Kunnon Messut -tapahtumaan

Kunnon Messut on Raumalla järjestettävä terveyteen ja liikuntaan keskittyvä messutapahtuma. SAMKin yhdeksän opiskelijaa ovat vastanneet järjestelyistä osana opintojaan.
NIBS-toimisto: kansainvälisen kaupuan opiskelija Anu Aalto ja Internationaö Business -koulutusoohjelmassa opiskeleva Xuelian Yang (Serena).
| Liiketoiminta

NIBS Case Competition -valmistelut käynnissä SAMKissa

Kansainvälinen liiketalouden opiskelijoiden kilpailu järjestetään SAMKissa Raumalla helmi-maaliskuun taitteessa. Järjestelyt ovat tietysti jo käynnissä: kilpailutehtäviä valmistellaan, kilpailutoimisto on pystyssä, hotelli on varattu, tuomareita hankitaan ja oheisohjelmaa suunnitellaan. NIBS Case Competion -kilpailusta vastaavat SAMKissa Marina Wikman ja Anssi Pajala.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja koulutuksesta

Milka Vahtoranta
044 710 3517
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

SAMK-kampus Rauma
Satamakatu 26
26100 Rauma

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta