Etsi

Kuvataide

Kuvataiteilija tarvitsee ammattinsa harjoittamisessa ja työnsä kehittämisessä monipuolista tiedollista ja taidollista osaamista. Kuvataiteen koulutusohjelma takaa vapaan taiteilijan työssä toimimisen ja jatkuvan oman työn osaamisen tavoitteellisen kasvun.

Kuvataitelija (AMK)

240 opintopistettä
25 aloituspaikkaa
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Paasikivenkatu 24, Kankaanpää

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 14.-28.3.2018
Opinnot alkavat: syksyllä 2018
Opinnot kestävät: noin 4 vuotta

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Kuvataiteilija (AMK), Kuvataide, päivätoteutus, Kankaanpää

Näin haet koulutukseen

Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Tarkista hakuaika. Katso hakuinfo.

Selvitä ja merkitse muistiin valintakoepäivät ja valintaan liittyvät määräajat. Saavu valintakokeisiin ajoissa ja oikein varustautuneena.

Ota tarjottu opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä.

Tutustu kuvataiteen opiskeluympäristöön, tee kierros taidekoulussa.

Kankaanpään Taidekoulun opiskelijat Julia ja Julius esittelevät kuvataiteen opintoja.

Kuvataiteen ammattilaiseksi

Kankaanpään taidekoulusta valmistutaan vapaan taiteilijan itsenäiselle uralle tai kuvataiteen asiantuntijatehtäviin. Taiteilijan työn menestyksellinen hoitaminen vaatii hyvää kuvataiteen menetelmien tuntemusta ja niiden luovaa soveltamista henkilökohtaisten päämäärien toteuttamiseksi. Menetelmätaitojen lisäksi kuvataiteen koulutuksessa opitaan vuorovaikutustaitoja ja kykyä toimia yhteistyössä erilaisten taiteilijoita työllistävien hankkeiden ja projektien parissa.

Opintojen avulla taiteellinen ilmaisu kehittyy ja pystytään tuottamaan merkityksellistä taidetta. Taidekoulun ympäristö ja tiivis yhteisöllisyys kannustavat luovuutta ja antavat valmiudet kasvaa julkisuutta kestäväksi taiteilijaksi.

Opiskelijamme työllistyvät

Valmistuneet voivat myös työskennellä opetustehtävissä tai kuvataidealan asiantuntijatehtävissä. Opiskelun kuluessa rakennetaan verkostoja ja yhteyksiä taidemaailmaan. Vahva ammatti-identiteetti ja ammattikentän vertaistuki auttavat selviämään itsenäisen kuvataiteilijan työn haasteista. Erilaisten kuvataiteen sekä kulttuuri- ja hyvinvointialojen rajapinnoissa voi syntyä uudenlaisia moniammatillisia työmahdollisuuksia. Yhteistyöhankkeiden ja julkisten kulttuuripalvelujen tuottamisessa voidaan etsiä kuvataiteilijalle uusia työtehtäviä.

Ammattinimikkeitä

 • Kuvataiteilija
 • Taidegraafikko
 • Taidemaalari
 • Kuvanveistäjä
 • Performanssitaiteilija

Opintojen sisältö

 • perinteisiä taidemenetelmiä: elävän mallin piirustus, muovailu, maalaustekniikat, kuvanveiston tekniikat, grafiikan tekniikat
 • erilaisia nykytaiteen ilmaisuvälineitä: esitystaide, digitaalinen valokuva ja video, installaatio, yhteisötaide, julkinen taide
 • yksilöllistä ohjausta, lähiopetusta ja tavoitteellista työharjoittelua
 • vaihtoehtoisia ammattiopintoja maalauksen, kuvanveiston, esitystaiteen ja taidegrafiikan alueilta
 • teoreettiset aineet: taidehistoria, nykytaide ja estetiikka, taiteen tutkimus
 • kuvataiteilijan työelämätaidot, taiteen kenttään tutustuminen, viestintätaidot, projektioppiminen

Kansainvälistä kokemusta

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan kuvataiteen ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta kuvataiteilija (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

Ensimmäiseltä vuosikurssilta alkaen opiskelijat perehtyvät taiteilijan uran vaatimuksiin. Harjoittelujaksojen avulla opiskelijat saavat omakohtaista kokemusta kuvataiteilijan työn haasteista. Opiskelijat tuottavat erilaisissa projekteissa yhteisnäyttelyitä, ryhmänäyttelyitä, osallistuvat erilaisiin taidekilpailuihin ja suorittavat ammatillisten tavoitteidensa kannalta tarkoituksenmukaista harjoittelua. Yhteydet koulun ulkopuoliseen taidemaailmaan korostuvat opintojen edetessä. Näin pyritään luomaan verkostoja ja valmiuksia päästä omalle taiteilijan uralle tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Opinnäytetyö osoittaa, että opiskelija osaa soveltaa osaamistaan ja taitojaan korkeatasoisen taiteellisen produktion tuottamisessa. Opinnäytetyönäyttely saatetaan mahdollisimman julkisesti taiteen kentän arvioitavaksi. Opinnäytetyökokonaisuuteen kuuluu taiteellisen osuuden lisäksi kirjallinen raportti.

Lisää aiheesta

Etualalla TOÜA TOÜAn (Tiia Heinonen) teos. Taustalla Hanna Jorosen muotokuvamaalauksia ja Teija Rintakanluoman digitaalisia maalauksia.
| Kuvataide

Kuvataiteilijoiden lopputyönäyttely Seinäjoen taidehallissa 11.6. saakka

Kesän alussa valmistuvien kuvataideopiskelijoiden näyttely Seinäjoen taidehallissa on avoinna vielä sunnuntaihin 11.6. Esillä on monipuolinen kattaus: maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, installaatioita ja videoteoksia.
SAMK alumni HeliKeskiHuikku
| Kuvataide

Opiskelijamme työllistyvät: Heli Keski-Huikusta kuoriutui taidekentän monialainen tulkitsija

Jos kuvataiteen opiskelija ajattelee, että ”työttömäksihän tässä valmistuu”, hänen kannattaa sanoa se SAMKista kuvataiteilijaksi valmistuneelle Heli Keski-Huikulle. Keski-Huikku nimittäin vastaa: ”älä enää ikinä sano noin”.

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Lisätietoja kuvataiteen koulutuksesta

Matti Velhonoja
044 710 6192
etunimi.sukunimi@samk.fi

Kampuksesi

Taidekoulu
Paasikivenkatu 24
Kankaanpää

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta