Etusivu  ›  HAKIJAT  ›  AMK-tutkinnot, aikuiskoulutus  ›  Liiketalous  ›  Ennakkoaineisto
HAKIJAT
Tulosta sivu

Liiketalouden alan valintakokeen ennakkoaineisto

Tämä aineisto liittyy liiketalouden alan valintakokeeseen syksyllä 2013.

Liiketalouden aikuisten valintakoe on 30.10.2013. Kirjallinen koe on klo 12 ja lisäksi hakija varaa itselleen haastatteluajan. Ajanvarauksen tarkempi ohjeistus on valintakoekutsussa.

Liiketalouden valtakunnallisessa valintakokeessa on kolme osaa: haastattelu, väittämät sekä loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaavat tehtävät. Valintakoe perustuu ennakkoaineistoon, joka julkaistaan verkossa. Se koostuu kolmesta julkaisusta:

1. Hakijalle

2. Pantsar-Kallio, Mari: Suomesta Cleantechin edelläkävijä. Cleantechin strategisen ohjelman sisältö ja toimenpiteet. Työ- ja elinkeinoministeriö, 18.8.2012.

Huomaa korjaus: Sivun 7 ensimmäinen lause on oikeassa muodossa seuraava: Maailman cleantech-markkinoiden koko on noin 1 600 miljardia euroa (n. 6 % globaalista BKT:sta).
Euromäärä on siis 1 600 miljardia euroa, eikä 1,6 miljardia euroa, kuten julkaistussa raportissa lukee.

3. Alasoini, Tuomo – Järvensivu, Anu – Mäkitalo, Jorma: Suomen työelämä vuonna 2030. Miten ja miksi se on toisennäköinen kuin tällä hetkellä. Työ- ja elinkeinoministeriö, TEM-raportteja 14/2012. Työllisyys- ja yrittäjyysosasto. 13.5.2012.

4. Lehtisaari, Katja – Karppinen, Kari – Harjuniemi, Timo –Grönlund, Mikko – Lindén, Carl-Gustav – Nieminen, Hannu – Viljakainen, Anna: Media Convergence and Business Models: Responses of Finnish Daily Newspapers. Communication Research Centre CRC, Department of Social Research, University of Helsinki. Media and Communication Studies Research Reports 4/2012.

Ennakkoaineisto ei saa olla mukana kokeessa.

Päivitetty: 12.11.2013
Jaa