SAMK  ›  Ajankohtaista  ›  JobiJobi! rakentaa Työvoimatoimistoa 2.0
Tulosta sivu

JobiJobi! rakentaa Työvoimatoimistoa 2.0

Juuri avattu JobiJobi! -palvelu auttaa työnhakijaa ja työnantajaa kohtaamaan sosiaalisessa mediassa.

JobiJobi! on työnhaun ja rekrytoinnin palvelu, jonka tarkoituksena on kohtauttaa työnantajia ja työnhakijoita sosiaalisessa mediassa sekä tuottaa tietoa ja hyviä käytänteitä työnantajille ja työnhakijoille. JobiJobi! julkaisi viime viikolla työnhaun ja rekrytoinnin Facebook-sovelluksen Jobi-osaajan. Facebookissa toimiva Jobi-osaaja eroaa perinteisistä työnhakupalveluista sosiaalisen median ympäristön lisäksi tagi-hakutoiminnollaan.

Yritysten ja TE-toimistojen panostus sosiaaliseen mediaan rekrytointikanavana on ollut hidasta, vaikka nähtävissä on ollut, että työnhakijat, erityisesti nuoret, käyttävät sosiaalista mediaa yhä enemmän työnhakutarkoituksiin. Työnhakijalle sosiaalinen media on näkyvä ja tehokas tapa profiloida itsensä työnhakijana. Kuitenkaan TE-toimistot ja yritykset Suomessa eivät ole vielä ole hyödyntäneet olemassa olevaa resurssia, sillä niiden rekrytointistrategiat Internetissä perustuvat pahimmillaan kymmenen vuotta sitten rakennettuihin järjestelmiin.

Vaikka uusi teknologia ei kaikkia työnhakijan ja työnantajan kohtaamisongelmia voi ratkaistakaan, on sosiaalinen media kanava, jonka kautta on mahdollista tavoittaa ja luoda uudenlaista kommunikaatiota nuorten työnhakijoiden, työvoimaviranomaisten sekä yritysten välille. Etenkin nyt nuorisotyöttömyyden lisääntyessä TE-toimistojen olisi panostettava niihin palveluihin, joita myös nuoret käyttävät eli mobiiliin ja internetiin.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa sosiaalinen media on nousemassa ensisijaiseksi rekrytointikanavaksi. Jobviten juuri julkaistun tutkimuksen mukaan 92 prosenttia amerikkalaisyrityksistä hyödyntää tai aikoo hyödyntää sosiaalista mediaa uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.

Työtä Meille Nyt ja Heti! on Satakunnan ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke, jota koordinoi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Hankkeen tavoitteina ovat lisätä nuorten työnhakuvalmiuksia ja työnhakuosaamista verkossa ja verkostoissa, tuottaa työvoimaviranomaisille hyviä sosiaalisen median käytänteitä työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtauttamiseen sekä kehittää yrityksille työkaluja sosiaalisen median avulla tapahtuvaan rekrytointiin.

Tervetuloa Työtä Meille Nyt ja Heti! -hankkeen tiedotustilaisuuteen 8.2. klo 10

Tiedotustilaisuus järjestetään SAMKin Liiketoiminta ja kulttuuri Porin tiloissa Tiedepuisto 3:ssa. Tilaisuudessa on mahdollista haastatella hankkeessa mukana olevaa yrityksen edustajaa sekä Jobi-osaajan kehittäjiä. Ilmoittautumiset tiedotustilaisuuteen maanantaihin 7.2. klo 16 mennessä Nadja Eckhardtille p. 044 710 3163 tai .

Lisätiedot:
jobijobi.fi
facebook.com/JobiJobi
twitter.com/Jobi_Jobi

Marika Pöyri
projektipäällikkö SAMK
p. 044 710 6329

 

 

Jaa